Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αθώοι μετά από τριάντα χρόνια στη φυλακή

Το Ιαπωνικό δικαστήριο ανέτρεψε τις καταδίκες δύο ανδρών που είχαν κριθεί ένοχοι για ληστεία μετά φόνου το 1967-αφού πέρασαν σχεδόν τρεις δεκαετίες στη φυλακή.
Ο Σόζι Σακουράι και ο Τακάο Σουγκιγιάμα, 64 ετών και οι δύο, κρίθηκαν αθώοι στην επαναληπτική δίκη για τη δολοφονία και τη ληστεία του Σότεν Ταμαμούρα στο σπίτι του στην επαρχία Ιμπαράκι.
Ο δικαστής Ναϊσούκε Κάντα ανέφερε στην απόφασή του ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία που να συνδέουν τους κατηγορούμενους με το έγκλημα.
Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του 1967, παραπέμφθηκαν σε δίκη τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και καταδικάστηκαν σε ισόβια το 1970. Η καταδικαστική απόφαση βασίστηκε κυρίως στις ομολογίες που έδωσαν ο Σακουράι και Σουγκιγιάμα στη διάρκεια της κράτησής τους και στις καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων.
Στην αρχική δίκη οι δύο άνδρες είχαν δηλώσει αθώοι και είχαν ισχυριστεί ότι αστυνομικοί τους εξανάγκασαν να ομολογήσουν το έγκλημα.
Οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους το 1996, ενώ είναι η έβδομη φορά από το 1945 που αθωώνονται στην Ιαπωνία άνθρωποι οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε ισόβια ή στην εσχάτη των ποινών σε επαναληπτική δίκη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια