Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πες µου πότε γεννήθηκες, να σου πω για τις αρρώστιες σου

Τα µωρά που γεννιούνται την άνοιξη διατρέχουν µεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι όσα γεννιούνται το φθινόπωρο να εκδηλώσουν διάφορα σοβαρά νοσήµατα, σύµφωνα µε βρετανούς επιστήµονες.
Ασθένειες όπως το άσθµα, η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο αυτισµός, η σχιζοφρένειακαι η νόσος Αλτσχάιµερ σχετίζονται µε την έκθεση τηςµητέρας στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της εγκυµοσύνης, όπως υποστηρίζει ο δρ Ράσελ Φόστερ, επικεφαλής του Τµήµατος Κιρκαδικής Νευροεπιστήµης στο Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης.
Παρουσιάζοντας τα ευρήµατά του στο Φεστιβάλ Επιστήµης Cheltenham, που διοργάνωσε η εφηµερίδα «Times» του Λονδίνου, ο δρ Φόστερ είπε πως «η εποχή του χρόνου κατά την οποία γεννιόµαστε φαίνεται ότι διαδραµατίζει σηµαντικό ρόλο στην ψυχική και σωµατική µας υγεία. «Ακούγεται εξωφρενικό ότι ο µήνας κατά τον οποίο κάποιος γεννιέται ή συλλαµβάνεται µπορεί να επηρεάσει τη ζωή του στο µέλλον. 
Ωστόσο το πόσο θα ζήσει κάποιος και το πόσο πιθανό είναι να εµφανίσει µία σειρά ασθενειών, συµπεριλαµβανοµένων ψυχικών νοσηµάτων όπως η σχιζοφρένεια, φαίνεται να συνδέονται µε τον µήνα της γέννησής του».
Συγκεκριµένα, στοιχεία υποδηλώνουν ότι η έκθεση ενός εµβρύου στη βιταµίνη D της µητέρας του επηρεάζει την επιρρέπειά του στην εκδήλωση πολλών ασθενειών.
Η βιταµίνη D παράγεται από τον οργανισµό όταν εκτιθέµεθα στην ηλιακή ακτινοβολία.
Μέχρι τώρα δεν έχει κατανοηθεί επαρκώς πώς συµβαίνει αυτό, όµως οι έρευνες του δρος Φόστερ και άλλων ειδικών απέδειξαν ότι η βιταµίνη D επηρεάζει καθοριστικά την έκφραση χιλιάδων γονιδίων κατά την ανάπτυξη του ανθρώπου.
Επιδηµιολογικές µελέτες επιβεβαιώνουν αυτό τον ρόλο της βιταµίνης D.
Η εποχή του χρόνου που θα γεννηθεί ο άνθρωπος φαίνεται να συσχετίζεται και µε το προσδόκιµο της ζωής του.
Μελέτες στις ΗΠΑ έδειξαν πως όσοι γεννιούνται φθινόπωρο ζουν περίπου 160 µέρες περισσότερες απ’ό,τι όσοι γεννιούνται άνοιξη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια