Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΠΑΟΚτσήδικο παγωτό

.
Απόγευμα Κυριακής, συνήθως πάνω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ πλανάται η μυρωδιά του “Τούμπα – Libre”, δηλαδή της ρετσίνας με την κόκα-κόλα.
Αν και το πρωτάθλημα τέλειωσε, επειδή σφίγγουν οι ζέστες το “Τούμπα-Libre” έγινε... παγωτό.
Καλά διαβάσατε: Παγωτό με γεύση ρετσίνα-κοκα κόλα.
Ο εμπνευστής της νέας αυτής γεύσης για τους "ασπρόμαυρους" οπαδούς είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος (καμία σχέση με τον γνωστό ποδοσφαιριστή , εκ των ιδιοκτητών του παγωτατζίδικου "Pagose to" που βρίσκεται στην Πλατεία Ναυαρίνου της Θεσσαλονίκης.
Ο ίδιος εξηγεί πώς αποφάσισε να λανσάρει αυτή τη νέα, αλλά χαρακτηριστική γεύση: "Γενικά τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι με την παραγωγή παγωτού, μου έρχονται διάφορες ιδέες στο μυαλό, μια και ψάχνουμε πάντα το διαφορετικό. Εδώ και ένα χρόνο περίπου φίλοι και συγγενείς μου λένε "κάνε μια γεύση “Τούμπα libre” να γίνει χαμός". Το δούλευα εδώ και καιρό και τελικά νομίζω ότι πέτυχα την γεύση που πρέπει. Εδώ και ένα μήνα είναι στο ψυγείο μας".
Αναφορικά με την απήχηση που έχει το ΠΑΟΚτσήδικο παγωτό, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι "είναι πολύ καινούργιο ακόμη το "Τούμπα libre", περιμένουμε τους ΠΑΟΚτσήδες να έρθουν να τη δοκιμάσουν.
Στην πορεία σκεφτόμαστε να κάνουμε κάτι πιο... ασπρόμαυρο. Θα δούμε".
Εκτός του "Τούμπα libre" στο συγκεκριμένο παγωτατζίδικο που είναι από τα πλέον γνωστά στην Θεσσαλονίκη, μπορεί κανείς να βρει εκτός από τις κλασσικές γεύσεις και άλλες πιο ..παραδοσιακές όπως ούζο ή τζατζίκι, αλλά και πιο... τοπικές όπως φραπέ ή μπουγάτσα!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια