Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βραβείο UNESCO στον π.Αντώνιο για την Κιβωτό της Ακαδημίας Πλάτωνος

Μια όαση αγάπης έχει ριζώσει στην καρδιά της Αθήνας, σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης, την Ακαδημία Πλάτωνος.
Η Κιβωτός του Κόσμου, πρωτοβουλία του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, αγκαλιάζει παιδιά και μητέρες που έχουν ανάγκη από στήριξη, ανεξάρτητα από την καταγωγή, το χρώμα και τη
θρησκεία τους.
Για το έργο του και τη δημιουργία της Κιβωτού του Κόσμου, ο ιερέας τιμήθηκε στις 4/5 από την Έδρα UNESCO του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση με θέμα "2011 - Διεθνές Έτος Εθελοντών: Έμπνευση, Δράση, Κοινωνική Αλλαγή".
Η Κιβωτός του Κόσμου είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που μεριμνά κυρίως για παιδιά που βιώνουν την εγκατάλειψη και μονογονεϊκές οικογένειες που αντιμετωπίζουν την εξαθλίωση.
Μαζί με μια ομάδα εθελοντών που πλαισιώνουν τον πατέρα Αντώνιο, η Κιβωτός του Κόσμου συγκεντρώνει σήμερα περίπου 300 παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών, σε έναν μικρό χώρο που αγοράστηκε και λειτουργεί με φροντίδα. Βασικό μέλημα, ωστόσο, του πρωτεργάτη της κίνησης είναι να μην ιδρυματοποιηθούν τα παιδιά. Για το λόγο αυτό γίνονται προσπάθειες για την οικονομική ενίσχυση των γονιών, μητέρες στην πλειονότητά τους, ώστε τα παιδιά να παραμένουν μαζί τους.
Εξιστορώντας το ξεκίνημα της "Κιβωτού", ο πατέρας Αντώνιος ανέφερε ότι βλέποντας πολλά παιδιά να έχουν κάνει "σπίτι" τους τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, σκέφτηκε ότι πρέπει να κάνει κάτι για να βοηθήσει.
Χρισάνθη Λαμπροπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια