Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

GREEKLISH NO MORE! ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Η παρέα του ”Ράδιο Αρβύλα” μας καλεί να σώσουμε την ελληνική γλώσσα, μέσω μιας καμπάνιας ενάντια στα greeklish η οποία έχει την μορφή τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ. Το κοινωνικό αυτό μήνυμα μεταδίδεται μέσω των εκπομπών τους, αλλά και γενικότερα στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη καμπάνια, η ομάδα του «Ράδιο Αρβύλα» στέλνει στους Έλληνες το ακόλουθο μήνυμα:
Ένα από τα λίγα πράγματα που μας έχουν απομείνει και για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι στη χώρα αυτή, είναι η γλώσσα μας!
Σχεδόν μία ολόκληρη γενιά, καθημερινά πληκτρολογεί ασταμάτητα γκρίκλις. Έχει σχεδόν ξεχάσει πώς να γράφει Ελληνικά και σε λίγο θα ακολουθήσει και άλλη και άλλη και άλλη…
Εκτός αν συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, του εγκλήματος που διαπράττουμε εναντίoν της Ελληνικής γλώσσας!
Μπορεί να φαίνεται ως μία ασήμαντη ίσως συνήθεια, αλλά σε βάθος χρόνου, η συνήθεια αυτή, μπορεί να καταργήσει τον Ελληνικό γραπτό λόγο και όχι μόνο!
Μπορούμε να ξεσυνηθίσουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι και ειδικά οι μικρότεροι και να ανατρέψουμε μια για πάντα την καταστροφική για την γλώσσα μας συνήθεια των γκρίκλις και μπορούμε να το κάνουμε πολύ εύκολα, φτάνει να το κάνουμε όλοι μαζί!
Απλά γυρνάμε το πληκτρολόγιο στα Ελληνικά. Στον υπολογιστή, στο κινητό. Και αν κάνουμε και μερικά ορθογραφικά λάθη, δεν πειράζει, θα τα διορθώσουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια