Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δρόμοι με παραξενιές

*  Ο πιο μικρός δρόμος.
Στην περιοχή Γουίκ στη Σκωτία υπάρχει ο μικρότερος δρόμος του κόσμου: έχει μήκος περίπου 2 μέτρα.!
Για να τον διασχίσεις χρειάζεσαι μόλις μερικά δευτερόλεπτα, ενώ αν ψάχνεις κάτι σε αυτόν δεν υπάρχει περίπτωση να μην το βρεις, αφού η μοναδική διεύθυνση είναι η εξώπορτα του μπαρ ενός ξενοδοχείου που χτίστηκε το 1883.
Κατά την κατασκευή του ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη του να αναγράψει ένα όνομα στη μικρότερη πλευρά του κτιρίου, το οποίο ανακηρύχθηκε το 1887 σε κανονικό όνομα δρόμου.

*  Ο πιο στενός δρόμος.
Αν ποτέ σας φέρει ο δρόμος στην οδό Spreuerhofstrabe φροντίστε να μην έχετε φάει τα περίφημα γερμανικά λουκάνικα και έχετε φουσκώσει, γιατί απλώς δε θα χωράτε να περάσετε.
Μιλάμε για τον  πιο στενό δρόμο του κόσμου που βρίσκεται στο Ρόιτλινγκεν, μια πόλη στη Βάδη - Βυρτεμβέργη της Γερμανίας. Το φάρδος της φτάνει μόλις τα 50 εκατοστά! Πρόκειται για ένα μονοπάτι που φτιάχτηκε μετά την ολική καταστροφή της περιοχής από πυρκαγιά, το 1726.
Παρά τη δυσκολία που έχεις να τον διασχίσεις, ο δρόμος έχει καταχωρηθεί επίσημα στο Κτηματολόγιο, με την ονομασία Οδός 77.

*  Ο πιο καμπυλωτός δρόμος.
Στην περίπτωση αυτή, καλό είναι να μην έχετε φάει τίποτα, αφού το συγκεκριμένο κομμάτι της οδού Λόμπαρντ στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής χαρακτηρίζεται ως ο πιο καμπυλωτός δρόμος του κόσμου!
Αν και είναι σύντομος και η επιτρεπόμενη ταχύτητα των αυτοκινήτων μικρή, η ναυτία είναι δεδομένη!

*  Ο πιο φαρδύς δρόμος.
Η Αργεντινή στις 9 Ιουλίου του 1816 κέρδισε την ανεξαρτησία της, γι αυτό και ο πιο φαρδύς δρόμος του κόσμου ονομάστηκε έτσι. Είναι τόσο μεγάλος όσο και η επέτειος. Βρίσκεται στο κέντρο του Μπου-ένος Άιρες και έχει 9 λωρίδες κυκλοφορίας, τεράστια παρτέρια με λουλούδια και πολλή πολλή κίνηση.
'Ενας πεζός θέλει κατά μέσο όρο μερικά λεπτά στη διάθεσή του για να διασχίσει την 9η Ιουλίου. Γύρω από αυτήν υπάρχουν μερικά από τα διάσημα αξιοθέατα της πόλης, με κύριο τον Οβελίσκο.
Ιωάννα Μπυλντούμη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια