Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μέριμνα για τα παιδιά από τον ΠΟΥ

Οι κυβερνήσεις θα καλούνται να θέσουν προτεραιότητες για την διατροφή και την υγεία των μητέρων και των παιδιών τους σύμφωνα με ένα προσχέδιο που πρότεινε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) που μεριμνά τόσο για την παχυσαρκία όσο και για το χαμηλό βάρος, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τα Ηνωμένα Έθνη.
Οι χώρες-μέλη
των Ηνωμένων Εθνών θα κληθούν να εφαρμόσουν το σχέδιο όταν το υιοθετήσει ο ΠΟΥ κατά το κλείσιμο της ετήσιας συνέλευσης στη Γενεύη. Το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση της μέριμνας για τη διατροφή και την υγεία περίπου 100 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των πέντε ετών, τα οποία ήταν ελλειποβαρή το 2010.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν παρουσίασε το προσχέδιο ως προεδρεύων μίας συζήτησης με θέμα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, κυρίως στις φτωχές  χώρες.
Το σχέδιο του ΟΗΕ που τιτλοφορείται Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας έκανε έκκληση για τη ραγδαία μείωση των ποσοστών θνησιμότητας μητέρων και παιδιών μέχρι το 2015.
Οι στατιστικές του ΠΟΥ αναφέρουν ότι εκτός από τα 100 εκατομμύρια παιδιά που κινδυνεύουν, άλλα 170 εκατομμύρια παιδιά σε παγκόσμιο επίπεδο αντιμετώπισαν τον περασμένο χρόνο προβλήματα υγείας, από αναιμία ως έλλειψη βιταμίνης Α. Άλλα προβλήματα υγείας αφορούν τις υπέρβαρες μητέρες με προβληματικούς τοκετούς και τα παχύσαρκα παιδιά.
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι το νέο πρόγραμμα θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα του παιδικού υποσιτισμού, των ελλειποβαρών νεογέννητων, τα αυξανόμενα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας, τον μητρικό υποσιτισμό και την παχυσαρκία καθώς και τις επιπτώσεις από την έλλειψη βιταμινών και μετάλλων σε παιδιά και μητέρες.
ant1online

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια