Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ανακαλύφθηκε το κελάρι που ο Κόμης Δράκουλας φύλαγε το... αίμα!

Η ιστορία του Κόμη Δράκουλα είναι ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους μύθους (;) με εξαιρετική αντοχή στον χρόνο!  Οι πιο πολλοί από εμάς γνωρίσαμε τον Κόμη Δράκουλα είτε μέσα από τις κινηματογραφικές ταινίες με πρωταγωνιστή τον Christopher Lee είτε μέσα από τις
ιστορίες που ακούσαμε για το Ρουμάνο Πρίγκιπα Vlad Tepes.
Ο Κόμης Δράκουλας (Βλαντ ο Παλουκωτής ή Βλαντ Τέπες ή Βλαντ Ντρακούλ) ήταν ηγεμόνας της Βλαχίας, που έγινε ο περιβόητος Κόμης Δράκουλας των Καρπαθίων. Το όνομα του Βλαντ έγινε θρύλος και τροφοδότησε την πένα του Μπραμ Στόκερ, ο οποίος δημιούργησε τον αιμοδιψή χαρακτήρα "Δράκουλα".

Ο Tomas Fedeles, καθηγητής της μεσαιωνικής και σύγχρονης ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Πεκς έκανε μία πολύχρονη έρευνα που τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο Κόμης Δράκουλας είχε ζήσει σε ένα διώροφο σπίτι που σήμερα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης Πεκς στη νότια Ουγγαρία.
Ο καθηγητής, βρήκε ένα έγγραφο που περιέχει λεπτομερή περιγραφή του σπιτιού καθώς και τα ονόματα των ιδιοκτητών, μεταξύ των οποίων εμφανίζεται και το όνομα του Κόμη Δράκουλα. «Είμαι σίγουρος ότι ο Κόμης Δράκουλας έζησε σε αυτό το σπίτι», δήλωσε σε συνέντευξη του.
Μία ομάδα αρχαιολόγων προχώρησε σε ανασκαφές στο σημείο αυτό. Οι ανασκαφές τους έφεραν μπροστά σε ένα κελάρι (στη φωτογραφία). Οι αρχαιολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι το κελάρι αυτό ανήκει στον Κόμη Δράκουλα. Ο θρύλος λέει ότι ο διάσημος βρικόλακας φύλαγε το αίμα των εχθρών του σε ένα κελάρι.

Η απάντηση του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουγγαρίας
Η αρχαιολόγος, Oliver Gabor, που ζει στην πόλη του Πεκς, παραδέχτηκε ότι το κελάρι που ανακαλύφθηκε είναι από τα πιο εντυπωσιακά μεσαιωνικά κελάρια που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα και πιστεύει ότι περαιτέρω ανασκαφές θα μπορούσαν να αποκαλύψουν σημαντικές πληροφορίες.
   Όμως το Κέντρο Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουγγαρίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:"Οι ανασκαφές δεν αποδεικνύουν  ότι πρόκειται για ένα κελάρι που ανήκε αποκλειστικά στον Κόμη Δράκουλα. Η απόφαση μας είναι τελική. Οι ανασκαφές θα σταματήσουν, η επιστημονική έρευνα θα διακοπεί και το κελάρι θα καλυφθεί."

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια