Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αντίγραφα έργων διάσημων ζωγράφων

Η αντιγραφή έργων μεγάλων ζωγράφων είναι μία διαδικασία που εγώ τη βρίσκω αρκετά ενδιαφέρουσα ( δεν εννοώ φυσικά την αντιγραφή με σκοπό την πλαστογραφία!). Πολλοί μεγάλοι ζωγράφοι αντέγραψαν πίνακες ενώ μερικές φορές πήραν στοιχεία για να....

συνθέσουν ένα νέο έργο. Ο Πικάσο σε μια σειρά από έργα του βασίστηκε σε γνωστούς πίνακες κι έδωσε μια διαφορετική διάσταση με το δικό του μοναδικό τρόπο.
Είναι αρκετά δύσκολο να μπορέσεις να ανακαλύψεις πως ένας καλλιτέχνης δημιούργησε ένα έργο, να βρεις τους συνδυασμούς των χρωμάτων, το ύφος και τις τεχνικές του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία όμως ανακαλύπτεις καινούρια πράγματα για το δημιουργό και τον προσεγγίζεις από μια άλλη πλευρά, πολύ πιο άμεσα από όταν απλά μελετάς τα έργα του.
Κάποιες φορές μου ζητήθηκε να αντιγράψω γνωστά έργα από ανθρώπους που προτιμούν ένα καλό αντίγραφο του αγαπημένου τους πίνακα κι όχι μια απλή εκτύπωση σε καμβά ή μια αφίσα. Το έκανα με μεγάλη χαρά και βρήκα την ευκαιρία να ξαναμελετήσω αυτούς τους μεγάλους ζωγράφους.
Ακολουθούν δύο τέτοιοι πίνακες που έφτιαξα με πολύ αγάπη αλλά και προσπάθεια να μη προσβάλω το έργο αυτών των μοναδικών καλλιτεχνών κι ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι αξιοπρεπές. Ο πρώτος είναι ένας καταπληκτικός πίνακας του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου Renoir με τίτλο "The luncheon of the boating party" κι ο δεύτερος με τίτλο ''Παρών με ιστιοφόρα'' του δικού μας μεγάλου καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Βολανάκη, ο οποίος ζωγράφισε τη θάλασσα καλύτερα από τον καθένα. Πρώτα εμφανίζεται ο πρωτότυπος πίνακας και από κάτω το δικό μου ταπεινό αντίγραφο:
Πρωτότυπος πίνακας
Αντίγραφο
Πρωτότυπος πίνακας
Αντίγραφο
 pnoestexnis

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια