Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

"Αγανακτισμένοι" πολίτες στο Σύνταγμα

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μέσω Facebook για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, δηλώνοντας ότι θα πάρει μέρος.
Το ραντεβού στο Σύνταγμα
στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης και ήδη έχουν μαζευτεί 9000 πολίτες και αυξάνονται συνεχώς ανά λεπτό.
Οι συγκεντρωμένοι έχουν και πανό. Ένα από αυτά γράφει "Οι Έλληνες ξύπνησαν" και το άλλο στα Ισπανικά "τι ώρα είναι; είναι ώρα να φύγουν αυτοί" (σ.σ. οι βουλευτές).
Μπροστά από το κτίριο της Βουλής υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά η ατμόσφαιρα παραμένει αρκετά ήρεμη.


Διοργάνωση μέσω Facebook
Η ειρηνική διαδήλωση, οργανώνεται στα πρότυπα των διαδηλώσεων της Ισπανίας και τιτλοφορείται "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" .
Σύμφωνα με τους διαχειριστές των σελίδων στο Facebook, στόχος είναι να ακουστεί η φωνή των νέων απέναντι στα μέτρα λιτότητας, χωρίς κομματικό καπέλωμα και πολιτικό χρώμα.
Η ανταπόκριση των πολιτών στο διαδίκτυο ήταν μεγάλη, με περίπου 25.000 να έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν το "παρών" στο Σύνταγμα, περισσότεροι από 22.000 στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και πάνω από 6.000 στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.
Λίγο πριν τις επτά το απόγευμα της Τρίτης, η αρχική σελίδα για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα "έπεσε" για αδιευκρίνιστους λόγους, ωστόσο δημιουργήθηκε νέα που προανήγγειλε ξανά τη διαδήλωση.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια