Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η τέχνη φέρνει την ευτυχία

Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι, που τους αρέσει να πηγαίνουν συχνά σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως μουσεία, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες μουσικής και εκθέσεις τέχνης, ή που οι ίδιοι παίζουν κάποιο μουσικό όργανο ή ζωγραφίζουν είναι πιο πιθανό να
αισθάνονται μεγαλύτερη ικανοποίηση στη ζωή τους, άσχετα με το πόσο τυπικά μορφωμένοι ή πόσο πλούσιοι είναι, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Κόνραντ Κούιπερς του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό επιδηματολογίας "Journal of Epidemiology and Community Health" του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου, ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 51.000 ενηλίκους, οι οποίοι έδωσαν λεπτομερείς πληροφορίες για τις συνήθειές τους, την υγεία τους, τα αισθήματά τους για τη ζωή τους. Έτσι, οι ερευνητές κατέληξαν στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι όχι μόνο υπάρχει άμεση και στενή σχέση ανάμεσα στις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και στην ευτυχία (όσο περισσότερη η κουλτούρα τόσο μεγαλύτερη η ευτυχία) αλλά επίσης ότι οι άνδρες αισθάνονται καλύτερα όταν είναι θεατές, ενώ οι γυναίκες όταν δρουν οι ίδιες και δεν παρακολουθούν απλώς.
Εν μέσω κρίσης, λοιπόν, για να καλυτερεύσετε τη διάθεσή σας μπορείτε είτε να ξεκινήσετε μαθήματα χορού, υποκριτικής, ζωγραφικής ή ακόμα να προσθέσετε στο πρόγραμμά σας την παρακολούθηση κάθε είδους παραστάσεων.
Κι αν τα πολιτιστικά δρώμενα σας πέφτουν λίγο ακριβά, υπάρχουν και αρκετά οικονομικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας.
City Press

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια