Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στοπ στο ροχαλητό

Αυτή η νυχτερινή...ηχορύπανση ταλαιπωρεί πολλούς, αφού, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 40% των ανθρώπων ροχαλίζουν μόνιμα ή περιστασιακά.
Οι άντρες κρατούν τα σκήπτρα, ενώ τα παχύσαρκα άτομα με κοντό λαιμό, οι ηλικιωμένοι και οι καπνιστές έχουν την τάση να ροχαλίζουν εντονότερα.
Το ροχαλητό μπορεί να είναι πάντα ενοχλητικό, αλλά δεν είναι πάντοτε αθώο.
"Ενδέχεται να υποκρύπτει και κάποιο άλλο, σοβαρότερο πρόβλημα, αν παράλληλα με αυτό υπάρχουν διαπιστωμένα επεισόδια διακοπής της αναπνοής στη διάρκεια του ύπνου".
"Τότε είναι πιθανό να υπάρχει ένα γενικευμένο σύνδρομο, που ονομάζεται σύνδρομο υπνικής άπνοιας και συνοδεύεται από διαταραχές ύπνου, πρωινή υπνηλία, πονοκεφάλους, κακοδιαθεσία, ευερεθιστότητα, πτώση της αποδοτικότητας κ.α".
Για να σταματήσετε ή έστω να ελαττώσετε το ροχαλητό, καλό θα ήταν να μην κοιμάστε σε ύπτια θέση, να μην τρώτε βαριά φαγητά πριν από τον ύπνο, να περιορίσετε το αλκοόλ και το κάπνισμα, να ασκείτε, να μειώσετε το σωματικό σας βάρος, αν χρειάζεται κλπ.
Και αν θέλετε να το αντιμετωπίσετε ριζικά, οι χειρουργικοί υπέρηχοι είναι μια αποτελεσματική και σύγχρονη μέθοδος θεραπείας. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια