Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Αυθεντικό​ς Κήπος του Νίκου Θυμάκη άνθισε στην Ταϊπέι

Μια ξεχωριστή διάκριση πέτυχε στη μακρινή Ταϊβάν ένας ...αυθεντικός ελληνικός κήπος, με εκατοντάδες ελαιόδεντρα και δεκάδες κυπαρίσσια, συκιές, αρωματικά φυτά, αμπέλια, ροδιές, εσπεριδοειδή!.
Ο "Αυθεντικός Κήπος", δημιούργημα του γεωπόνου Νίκου Θυμάκη, συμμετείχε στη Διεθνή Κηποτεχνική Έκθεση της Ταϊπέι, τα έβαλε με 29 χώρες, όπως με
την Αγγλία, που διαγωνίσθηκε με τον μεγαλύτερο ανθοκομικό οργανισμό του κόσμου (Royal Horticulture Society), και την Ολλανδία, που έχει μεγάλη κηποτεχνική παράδοση, και κατάφερε να ...ανθίσει στην τελική οκτάδα, υποψήφια για τα μετάλλια, αφήνοντας εκτός διεκδίκησης βραβείων όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές συμμετοχές!
Στα βάθρα των νικητών ανέβηκαν τελικά η διοργανώτρια Ταϊβάν, η Ταϊλάνδη και η Σιγκαπούρη.
Τα φυτά του ελληνικού κήπου ταξίδεψαν από την Τροιζήνα και το φυτώριο του κ.Γιώργου Κωστελένου, ενώ το ελληνικό περίπτερο της έκθεσης κοσμούσε ένα ομοίωμα του Παρθενώνα και ένα εκκλησάκι (Άγιος Γεώργιος). Μεταξύ των 30 χωρών που διαγωνίστηκαν μόνο η Ελλάδα συμμετείχε με δικά της "αυθεντικά" φυτά και όχι με είδη μεγαλωμένα στην Ταϊβάν. "Θέλαμε να έχει τον ...πρώτο λόγο η ελιά. Και τελικά οι ελιές και το ελληνικό λάδι συζητήθηκαν πολύ!" λέει ο κηποτέχνης κ. Θυμάκης.
Το περίπτερο χρηματοδότησε ο Μιχάλης Λαγός, επιχειρηματίας από τη Μυτιλήνη, που ζει μόνιμα στην Ταϊπέι.
Ελένη Ευαγγελοδήμου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια