Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πρόκριση!

Ακόμα κι αν δεν δίνεις δεκάρα τσακιστή για τη Eurovision και ό τι αυτή εκπροσωπεί, η παρουσία του Λούκα Γιώρκα στον ημιτελικό του διαγωνισμού άξιζε για έναν και μόνο λόγο:
για να ακούσεις αμέσως μετά το τέλος της εμφάνισης του τραγουδιστή τον Γερμανό παρουσιαστή να προφέρει σε άπταιστα ελληνικά
"Ευχαριστούμε πολύ, Γιώργκα από την Ελλάδα".
Μήνες στο εξώφυλλο του Focus και λίγες ημέρες μετά την πρόβλεψη του Spiegel ότι η χώρα μας θα βγει από το ευρώ, η ελληνική αποστολή κατάφερε να διαψεύσει όσους ήθελαν την "έξοδο" να ξεκινάει από τη ...Eurovision.
Για όσους, δε προτιμούν τα ελληνικά σε γραπτό λόγο, ενδιαφέρον είχε και η επιλογή της - συμπάσχουσας οικονομικά - Πορτογαλίας να ανέβει στη σκηνή του Ντίσελντορφ με πλακάτ, όπου αναγραφόταν στα ελληνικά η φράση "Ο αγώνας είναι χαρά".
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στον τελικό, η πρόκριση του "πειραγμένου" ζεϊμπέκικου με το εξ ολοκλήρου ελληνικό ρεφρέν ανέτρεψε τη μέχρι σήμερα ραγιάδικη ετεροπροσδιοριζόμενη τάση ξενομανίας, που ήθελε την Ελλάδα να συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό χωρίς λέξη στη μητρική μας γλώσσα.
Ακόμα, κι αν το μήνυμα έρχεται από έναν επί της ουσίας άσχετο με τον αγώνα που δίνει η χώρα μας "στίβο", δεν βλάπτει να κρατήσουμε κάτι;
Για να πας μπροστά, πρέπει πρώτα να πιστέψεις στις δικές σου δυνάμεις.
Ναταλία Ανδρικοπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια