Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αναρριχητι​κό Φεστιβάλ στην Κάλυμνο

Η Κάλυμνος είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ταξιδιωτικούς προορισμούς της Δωδεκανήσου με όμορφα τοπία και ελκυστικές παραλίες.
Μάρτυρες της πλούσιας και πολυτάραχης ιστορίας της Καλύμνου αποτελούν τα μεγάλης ιστορικής αξίας μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί όπως οι αρχαίοι ναοί, τα μεσαιωνικά κάστρα και οι παλαιοχριστιανικές εκκλησίες, ενώ τα πολυάριθμα μουσεία αφηγούνται τη διαδρομή των
Καλύμνιων μέσα στο χρόνο.
Η πλούσια λαϊκή παράδοση και η κληρονομιά των σφουγγαράδων αποτυπώνεται μεταξύ άλλων στην ξεχωριστή τοπική κουζίνα.
Γνωριμία με την Κάλυμνο, τον "Παράδεισο της Αναρρίχησης στο Αιγαίο" προτείνουν οι ξενοδόχοι της Καλύμνου μέσω του Αναρριχητικού Φεστιβάλ που θα γίνει στην Κάλυμνο 18 έως 22 Μαΐου.
Με την εκδήλωση αυτή, οι ξενοδόχοι θέλουν να προσφέρουν ένα ισχυρό κίνητρο στους αναρριχητές ώστε να επισκεφτούν την Κάλυμνο και να γνωρίσουν τις μοναδικές δυνατότητες αναρρίχησης που προσφέρει.
Το Αναρριχητικό Φεστιβάλ περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις όπως Διαγωνισμό Μπούλτερινγκ, Διαγωνισμό Φωτογραφίας, Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, Παρουσιάσεις, Πάρτι και φυσικά πολλή αναρρίχηση.
Η Κάλυμνος αποτελεί επίσης έναν από τους πιο δυναμικούς προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα με τη ραγδαία ανάπτυξη πρωτίστως του αναρριχητικού και δευτερευόντως του καταδυτικού και του σπηλαιολογικού τουρισμού.
Προσφέρεται ως βάση για την εξερεύνηση πολλών από τα γειτονικά νησιά καθώς και για θαλάσσιες εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες και νησίδες.
Με τον έγκαιρο προγραμματισμό των διακοπών τους, οι επισκέπτες της Καλ΄μνου δεν θα επωφεληθούν μόνο από τις χαμηλές τιμές των ξενοδοχείων αλλά και από τους φτηνότερους ναύλους.
Η πρόσβαση στο νησί γίνεται τόσο ακτοπλοϊκώς όσο και αεροπορικώς είτε με απευθείας πτήση στην Κάλυμνο είτε με πτήση στη γειτονική Κω (με μετάβαση 39 λεπτών μέχρι την Κάλυμνο)
Το βήμα της Κω

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια