Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εκλογές 2011 Κύπρος: προγνωστικά, δημοσκοπήσεις

Στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση της νέας βουλής βρίσκεται η Κύπρος όπου την Κυριακή θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές.
Τα περισσότερα κόμματα ολόκληρωσαν χθες την προεκλογική τους εκστρατεία καθώς από σήμερα τα μεσάνυχτα σταματά η
προβολή οποιασδήποτε προεκλογικής δραστηριότητας από τα ΜΜΕ.
Στήριξη στον πρόεδρο Δ.Χριστόφια δεσμεύτηκε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση του Κυπριακού και τόνισε ότι το ζητούμενο σε αυτή την κατεύθυνση είναι η συνεννόηση και η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα.
Επίθεση στον Κυπριανού έκανε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Νίκος Αναστασιάδης, σχετικά με δήλωση του Γ.Γ του ΑΚΕΛ ότι θα προτιμούσε για πρόεδρο αριστερό Τουρκοκύπριο παρά δεξιό Ελληνοκύπριο, λέγοντας: «θα πρέπει να πούμε στην ηγεσία του ΑΚΕΛ ότι είναι ανιστόρητοι, γιατί σ' αυτή την κυπριακή γη, όλους μας έσπειρε ο Ελληνισμός και όχι αυτούς η Αριστερά και όλους τους άλλους η Δεξιά». Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ εκτίμησε ότι η Κύπρος θα αλλάξει σελίδα και θα στείλει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.
Η πολιτική κόντρα όμως συνεχίστηκε και μεταξύ του συγκυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) και του ΔΗΣΥ καθώς ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν εκαπέλυσε επίθεση κατά του ΔΗΣΥ που απηύθυνε κάλεσμα στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του κόμμστος που ηγείται ο Καρογιάν.
Επικρίσεις κατά του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ για την οικονομία αλλά και τους χειρισμούς τους στο Κυπριακό διατύπωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία.
Δριμεία επίθεση τόσο κατά του ΑΚΕΛ όσο και εναντίον του ΔΗΣΥ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης,σχετικά με τις θέσεις τους στο Κυπριακό.
Τέλος, εκ μέρους των Οικολόγων η Γ.Γ του κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου δήλωσε ότι στόχος είναι να παραμείνουν στο κοινοβούλιο ενώ επανέλαβε την πρόταση για δημοψήφισμα σχετικά με το Κυπριακό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια