Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πιθανώς υπάρχουν δύο τύποι σκλήρυνσης κατά πλάκας

Την πιθανότητα να υπάρχουν δύο τύποι σκλήρυνσης κατά πλάκας και η κάθε μία να ανταποκρίνεται διαφορετικά στη θεραπεία που χορηγείται συνήθως αναδεικνύει μια νέα έρευνα.
Μεταξύ των ασθενών με σκλήρυνση που παίρνουν ιντερφερόνη βήτα η συνολική αποτελεσματικότητά του είναι μάλλον μικρή, αφού περίπου το 50% των
ασθενών εμφανίζει μείωση κατά ένα τρίτο στις ώσεις τις ασθένειας, σύμφωνα με ομάδα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.
Στην έρευνά τους που έγινε σε ποντίκια αλλά και σε δείγματα αίματος από ανθρώπους, εστίασαν σε δύο κυτοκίνες, τη γάμμα ιντερφερόνη και την IL-17.
Οι κυτοκίνες είναι χημικές ουσίες στις οποίες βασίζονται τα κύτταρα του ανοσοποιητικού για να επικοινωνούν μεταξύ τους.
Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι η θεραπεία με ιντερφερόνη βήτα έκανε καλό στα ποντίκια με σκλήρυνση που προκλήθηκε από Τ κύτταρα που εκκρίνουν ιντερφερόνη γάμμα, αλλά επιδείνωνε τα συμπτώματα σε ποντίκια με σκλήρυνση που είχε προκληθεί από Τ κύτταρα που εκκρίνουν IL-17.
Στην επόμενη φάση της έρευνας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα δείγματα ανθρώπινου αίματος με χαμηλά επίπεδα IL-17 ανταποκρίνονταν καλά στη βήτα ιντεφερόνη, ενώ αυτά με υψηλά επίπεδα δεν είχαν καλά αποτελέσματα.
Οι ειδικοί φιλοδοξούν ότι αυτά τα συμπεράσματα που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση "Nature Medicine" θα αξιοποιηθούν, ώστε να υπάρξει κάποια στιγμή ένα αιματολογικό τεστ για τους ασθενείς με σκλήρυνση που θα καθορίζει την αποτελεσματικότερη θεραπεία που θα πρέπει να ακολουθήσει.
Espresso

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια