Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Με Κατρίν Ντενέβ το Γαλλόφωνο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Με... ομπρέλες ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Κατρίν Ντενέβ το Γαλλόφωνο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το οποίο ανοίγει αυλαία την Πέμπτη με την προβολή της ταινίας «Potiche» του Φρανσουά Οζόν. Ο βροχερός καιρός, άλλωστε, ταιριάζει απόλυτα με την ιστορία μιας γυναίκας που αναλαμβάνει χρέη διευθύντριας στη ν ομπρελοβιομηχανία του συζύγου της, όταν αυτός αναγκάζεται να απομακρυνθεί για λίγο από τη θέση του.
Στην πρεμιέρα της ταινίας, θα παραστούν -εκτός από τη διάσημη Γαλλίδα ηθοποιό- και η ηθοποιός Άννα Μουγκλαλίς, ανάδοχος του φετινού Φεστιβάλ, καθώς και η κριτική επιτροπή, της οποίας πρόεδρος είναι ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, και μέλη της η Ελένη Γλυκατζή-Αρβελέρ, ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης, η Ειρήνη Γαβαλά, η Ελιζαμπέτ Κιν, ο Γιώργος Τσουρογιάννης και ένας Γάλλος φοιτητής που σπουδάζει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.
Το 1977 στο Σαιντ-Γκουντούλ της βόρειας Γαλλίας, η Σουζάν Πουγιόλ ζει τη ζωή μιας πειθήνιας συζύγου ενός πλούσιου βιομήχανου, του Ρομπέρ, και ασχολείται μόνο με τις υποθέσεις του σπιτιού τους. Αυτός διευθύνει με πολύ σκληρό τρόπο το εργοστάσιό του που φτιάχνει ομπρέλες και καταλήγει να γίνεται αντιπαθής και δεσποτικός τόσο με τους εργάτες του όσο και με τα παιδιά του και με τη γυναίκα του.
Έπειτα από μια απεργία και την απαγωγή του συζύγου της, η Σουζάν βρίσκεται ξαφνικά να διοικεί το εργοστάσιο και αποδεικνύεται μια δραστήρια γυναίκα με μυαλό, εκπλήσσοντας τους πάντες. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν Ρ.Πουγιόλ επιστρέφει από το ταξίδι του, ενώ ένας ακόμα άνδρας, ο κύριος Μπαμπέν (Ζεράρ Ντεπαρτιέ) περιπλέκει τα πράγματα ακόμη πιο πολύ…
Το 12ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα διεξαχθεί από τις 31 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου στην Αθήνα και από τις 7 έως τις 12 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.
ΓΙΟΛΑΝΤΑ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια