Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σκύλοι-"κομάντος" στα σύνορα για λαθρομετανάστες

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου επιστρατεύεται για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων.
Από τούδε και στο εξής σκύλοι-«κομάντος» θα «χτενίζουν» τις γραμμές των συνόρων και θα… συλλαμβάνουν τους λαθρομετανάστες και τους δουλεμπόρους.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, η αστυνομία πρόκειται να
προβεί στην αγορά σαράντα τεσσάρων σκύλων και θα προκηρύξει διαγωνισμό για τους μελλοντικούς συνοδούς και εκπαιδευτές, με πόρους που θα εξασφαλιστούν σχεδόν καθ’ ολοκληρία από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων.
Η εκπαίδευση σκύλων και συνοδών θα γίνει σε ειδικά προσαρμοσμένες για την περίσταση συνθήκες, ενώ δεν αποκλείεται μεγάλο μέρος της προετοιμασίας να γίνει στα σύνορα και σε πραγματικές συνθήκες... έρευνας και περιπολίας.
Οι νέοι τετράποδοι ανιχνευτές και ιχνηλάτες από την ημέρα που θα αναλάβουν τα δύσκολα καθήκοντά τους θα επιχειρήσουν να ανακόψουν το διογκούμενο κύμα της παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών από τα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας.

Για τον σκοπό αυτό τα σκυλιά πρόκειται να διατεθούν στο ειδικά εκπαιδευμένο ένστολο προσωπικό που θα στελεχώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες από την Ηγουμενίτσα μέχρι τον Εβρο. Εκτός της ιχνηλασίας, στόχος είναι να μάθουν παράλληλα να εντοπίζουν και ναρκωτικές ουσίες.
Μέχρι τότε η αστυνομία θα εξακολουθήσει να στηρίζεται στην αποδεδειγμένα επιτυχημένη συμβολή των σκύλων κατά της παράνομης μετανάστευσης και της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών στις περιοχές της Κέρκυρας, των Ιωαννίνων, της Καστοριάς και της Φλώρινας, όπου περιπολούν συνολικά οχτώ αστυνομικοί σκύλοι.
Στον Εβρο σήμερα υπάρχουν και διενεργούν περιπολίες σκύλοι που ανήκουν σε αξιωματούχους του Frontex.
Μάλιστα, την περασμένη Τετάρτη ένας από αυτούς τραυματίστηκε από Τούρκο δουλέμπορο με μαχαίρι στη ράχη την ώρα που προσπαθούσε να αποτρέψει τη διαφυγή του.
Τελικά και παρ’ ότι τραυματισμένος, ο φινλανδικός σκύλος κατάφερε να αφοπλίσει τον δράστη και ουσιαστικά να τον παραδώσει εξουδετερωμένο στον εκπαιδευτή-συνοδό του και στους Ελληνες συνοροφύλακες.
Μετά την αίσια και επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, ο φινλανδικός αστυνομικός σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για την περιποίηση και επούλωση του τραύματός του, ενώ ο δράστης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας των Φερών για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στα τραύματα που είχε από τα δόντια του ζώου.
www.thebest.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια