Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αν επιστρέφαμε στη δραχμή, αυτά θα ήταν τα νέα χαρτονομίσματα!

Το φωνάζουν εδώ και καιρό αρκετοί ευρωπαίοι αναλυτές: «Να γυρίσει η Ελλάδα στη δραχμή». Βλέποντας όλα αυτά ο Γιώργος Παπανδρέου και η… παρέα του, αποφάσισαν να «τυπώσουν» από τώρα τα νέα χαρτονομίσματα δραχμών και να προχωρήσουν ενδεχομένως σε αλλαγές. Όπως θα δείτε, υπάρχουν μικρές καλλιτεχνικές πινελιές που τα καθιστούν λιγότερο αγαπημένα εν συγκρίσει με τα παλιά.
Βέβαια, έχοντας υπόψη του πως η ελληνική κοινωνία (όπως και όλες οι άλλες) είναι άμεσα εξαρτημένες από το χρήμα και οι Έλληνες «γκρινιάζουν» που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη, δίνει κίνητρο για να μην κρατήσουμε ποτέ στα χέρια μας αυτά τα χαρτονομίσματα.
Ο λόγος; Στα πολύτιμα (κάποτε) ελληνικά χαρτονομίσματα αντικαταστάθηκαν ο Παπανικολάου, ο Κολοκοτρώνης, ο θεός Απόλλωνας, ο Καποδίστριας και οι υπόλοιποι. Τη θέση τους πήραν προσωπικότητες της σύγχρονης εποχής που συνετέλεσαν για την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, ανεξάρτητα με το αν θα συμβεί ποτέ. Εθνικοί ευεργέτες που έδωσαν το «είναι» τους για να θέλουν οι Ευρωπαίοι «φίλοι» να μας διώξουν με τις κλωτσιές από το ενιαίο νόμισμα.
Τους βγάζουμε το καπέλο…

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια