Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mουσείο Χριστιανικ​ής Τέχνης με 90 εκκλησιαστ​ικούς θησαυρούς στην καρδιά της Ελβετίας!

Με μια έκθεση που περιλαμβάνει ενενήντα εκκλησιαστικούς θησαυρούς, που χρονολογούνται από το 16ο έως το 19ο αιώνα, και μια σπουδαία φωτογραφική περιήγηση στη Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, δια χειρός Φρεντ Μπουασονά, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 3/2 στη Γενεύη το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης.
Με αυτό τον τρόπο εμπλουτίζονται ακόμη περισσότερο οι
δραστηριότητες του Ορθόδοξου Κέντρου του Οικονομικού Πατριαρχείου στο Chambesy της ελβετικής πόλης. Σκοπός του να αποτελέσει διεθνές κέντρο προβολής της εκκλησιαστικής, αλλά και κάθε άλλης μορφής τέχνης που συνδέεται με την παράδοση και τον πολιτισμό της Ορθοδοξίας.
Το Μουσείο ανεγέρθηκε με δωρεά της οικογένειας Λάτση στη μνήμη του Ιωάννη Λάτση και την αρχιτεκτονική μελέτη υπογράφει ο Άρης Σερμπέτης.
Η πρώτη έκθεση που θα φιλοξενείται στο Μουσείο έως τις 24 Ιουλίου έχει τίτλο "Κειμήλια του παρελθόντος: Θησαυροί της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και η ανταλλαγή πληθυσμών. Από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη"
Οι επισκέπτες θα έχουν εδώ την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ενενήντα αντικείμενα που χρονολογούνται από το 16ο έως το 19ο αιώνα και έφεραν μαζί τους στην Ελλάδα οι ελληνορθόδοξοι πληθυσμοί της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης, όπως έργα αργυροχρυσοχοΐας, κεντήματα και εικόνες.
Η δεύτερη έκθεση με την οποία εγκαινιάστηκε το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης είναι "Οι Αποστολές στο Σινά. 1929 - 1933" του σπουδαίου φωτογράφου Φρεντ Μπουασονά. Η έκθεση περιλαμβάνει 68 φωτογραφίες από τα ταξίδια του Ελβετού δημιουργού στο Σινά.
Κώστας Ζαλίγκας

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια