Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των ξένων

Σεμινάριο με θέμα: "Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των ξένων: ταξιδιωτικές αναμνήσεις λογοτεχνών, περιηγητών και επιστημόνων του 19ου και 20ου αιώνα" διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".
Το σεμινάριο αρχίζει στις 4 Φεβρουαρίου, διαρκεί 8 εβδομάδες και θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή 18.30 - 20.30 στον "Ελληνικό Κόσμο".
Πατρίδα της αρχαίας φιλοσοφίας και
ποίησης, κοιτίδα της δημοκρατίας, τόπος απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, σταυροδρόμι της Ανατολής και της Δύσης, η Ελλάδα "με τα αρχαία μνημεία και τη σύγχρονη θλίψη" δεν έπαψε ποτέ να προσελκύει ταξιδιώτες, επιστήμονες και ανθρώπους του πνεύματος.
Στη λογοτεχνία των περιηγητών του 19ου και του 20ου αιώνα η Ελλάδα πεθαίνει και ανασταίνεται, παρουσιάζεται σε όλο το μεγαλείο και τη φθορά της, γίνεται αντικείμενο σφοδρών επιθέσεων ή και εξιδανίκευσης, αλλά και σημείο αναφοράς σε πολιτιστικές αντιπαραθέσεις και προσωπικές διαδρομές.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται από την κ.Εμμανουέλα Κάντζια.
Η κ, Κάντζια σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία στα πανεπιστήμια του Πρίνστον και του Χάρβαρντ. Διδάσκει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο πρόγραμμα College Year in Athens.
΄Εχει δημοσιεύσει μελέτες σχετικές κυρίως με τη νεοελληνική λογοτεχνία.
* Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", Πειραιώς 254.
Κόστος συμμετοχής: 240 ευρώ, 160 ευρώ για φοιτητές και 200 ευρώ για μέλη του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 212 - 25 40 482.
City Press

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια