Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νέος θεσμός βραβείων από την Ένωση "Μαζί για το Παιδί"

"Μαζί για το Παιδί" η Ένωση δέκα μη κερδοσκοπικών κοινωφελών φορέων ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 με στόχο την ευημερία των παιδιών.
Προσφέρει κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και νέους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα σε πρόσωπα που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη βία μέσα στην οικογένεια, τους πάσχοντες από
χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή τον θάνατο κάποιου μέλους της οικογένειάς τους.
Η Ένωση "Μαζί με το Παιδί" παρέχει ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημέρωση, για θέματα που αφορούν τα παιδιά, σε ευρύ κοινό, μέσα από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων. Έχει θέσει σε λειτουργία τη "Γραμμή Βοήθειας 11 5 25 Μαζί με το Παιδί", μια δωρεάν γραμμή βοήθειας, στελεχωμένη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Παρέχει δε υπεύθυνες συμβουλές και κλείνει ατομικές συναντήσεις, κατόπιν αξιολόγησης του βαθμού του προβλήματος, σε παιδιά, νέους και γονείς.
Απαραίτητη η εισαγωγή για να τονισθεί το υπεύθυνο έργο που επιτελεί η ΄Ενωση "Μαζί για το Παιδί" πριν αναγγείλουμε τον νέο θεσμό βραβείο που απευθύνεται σε πρόσωπα και προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών.
Όπως υπογραμμίζει η αναγγελία του νέου θεσμού "οι αποδέκτες των βραβείων "Μαζί για το Παιδί" είναι άνθρωποι που υπερβαίνουν το "εγώ" και προσφέρουν ενεργά και διαχρονικά στο "εμείς" αναγνωρισμένο έργο, συμβάλλοντας στην κοινωνική αναγέννηση του τόπου", αλλά και του τοπίου της φιλανθρωπίας - προσθέτει η στήλη που, ύστερα από μακροχρόνια πείρα στην παρουσίαση της φιλανθρωπικής αποστολής ξέρει να ξεχωρίζει τους δημιουργούς, τους ταγμένους στην εθελοντική προσφορά από εκείνους που επιζητούν την προβολή στο ευρύτερο κοινό, για λόγους άλλους...
Οι πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής
Και τώρα στο θέμα μας, τον θεσμό - βραβείων αφιερωμένων στους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής που εισάγει η Ένωση "Μαζί για το Παιδί": με αφετηρία το 2011 τα βραβεία αυτά θα απονέμονται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, με στόχο να αναδείξουν το "Έργο Ζωής" καθημερινών ανθρώπων. Στρέφει τους προβολείς σε εθελοντές που έχουν προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο και σε ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και επιβραβεύει το ψυχικό τους σθένους και τη θετική τους στάση απέναντι στη ζωή.
Είναι αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που, παρά το πρόβλημά τους, προσφέρουν ανιδιοτελώς σημαντικό έργο για τους συνανθρώπους τους, δίνοντας σε όλους μας ένα πραγματικό "Μάθημα Ζωής".
Με τα βραβεία "Μαζί για το Παιδί" θα τιμηθούν:
* η Δομινή Ν.Σαρρή στην κατηγορία "Έργο Ζωής. Από το 1964 μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος "Η Θεοτόκος" για παιδιά και νέους με νοητική στέρηση.
* Ιωάννης Χειμώνας στην κατηγορία "Μάθημα Ζωής". Ιδρυτής και πρόεδρος του Οικοτροφείου Ατόμων με Αυτισμό "Άγιος Νικόλαος"
Τα βραβεία αυτά θα απονεμηθούν στο πλαίσιο ευχαριστήριας τελετής που διοργανώνει η Ένωση "Μαζί με το Παιδί" για τους χορηγούς που στηρίζουν το έργο της τα τελευταία τρία χρόνια.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 6 μ.μ. στο Ίδρυμα Ευγενίδου, που είναι και ο χορηγός της εκδήλωσης, στη λεωφόρο Συγγρού 387, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα "Η Καθημερινή", το τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ 100,3.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος.
Θα τραγουδήσει η Χορωδία Ιδρύματος "Η Θεοτόκος".
Μετά τις τιμητικές διακρίσεις χορηγών και υποστηρικτών θα ακολουθήσει δεξίωση. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η κ.Σία Κοσιώνη.
Για πληροφορίες: κ.Μαρία Χατζηνικολάκη, τηλ: 210 - 77. 82. 281.
Ελένη Μπίστικα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια