Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κατέβασαν τον ...'Ολυμπο στη Γαύδο

Την αναβίωση του δωδεκάθεου και την ανέγερση στη Γαύδο ναού αφιερωμένου στον Απόλλωνα επιχειρεί μικρή ομάδα Ουκρανών και Ρώσων οικονομικών μεταναστών, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων του ακριτικού νησιού αλλά και της Εκκλησίας της Κρήτης.
Οι αλλοδαποί, όπως έγινε γνωστό, είναι εγκατεστημένοι στη Γαύδο περίπου 10 χρόνια και μόλις πριν από λίγες ημέρες εξέφρασαν τις προθέσεις τους στον νησί αλλά και στο Διαδίκτυο για την ανέγερση του ναού του Απόλλωνα. Παράλληλα οι ίδιοι, μέσω του Διαδικτύου, καλούν όσους θέλουν να συνδράμουν υλικά ή πνευματικά στην ανέγερση του ναού, με σκοπό - όπως αναφέρουν - "να καλωσορίσουμε ξανά τους θεούς στη Γη", ενώ ανακοινώνουν ότι προγραμματίζονται εκδηλώσει κατά το θεριό και χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου και 21 Δεκεμβρίου.
Ο ιερέας της Γαύδου.
"Είναι προσβολή για τον τόπο μας και δεν θα πρέπει οι αλλοδαποί ούτε να σκέπτονται, ούτε να συζητούν τέτοιες απόψεις", λένε από την πλευρά τους ο ιερέας της Γαύδου, παπα Μανώλης Μπικογιαννάκης, ο δήμαρχος και οι κάτοικοι του νησιού. Παράλληλα, με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, στην οποία ανήκει διοικητικά η Γαύδος, καλεί το ποίμνιο σε διαρκή επαγρύπνηση απέναντι στο φαινόμενο "πνευματικής ύφεσης και παρακμής", όπως αναφέρει.
Στην ίδια ανακοίνωση παράλληλα επισημαίνεται ότι "η προσπάθεια επιστροφής στην ειδωλολατρία και η αναβίωση του δωδεκάθεου και των διονυσιακών τελετών δεν δίνουν διέξοδο στα αλύτρωτα αδιέξοδα της καθημερινότητας, αλλά φανερώνουν και αποκαλύπτουν το βάθος και την ουσία του προβλήματος".
"Αντί των ειδώλων, τους πρότεινα να οικοδομήσουμε έναν ναό αφιερωμένο στον Απόστολο Παύλο, που πέρασε από τη Γαύδο, καθώς επίσης να βρουν ένα σπήλαιο και να αναβιώσουν τον ιστορικό μύθο της Καλυψώς. Εκείνοι, όμως, και στις δύο περιπτώσεις ήταν αρνητικοί", δήλωσε ο ιερέας της Γαύδου.
Μανώλης Κοκολάλης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια