Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πρώτο Μουσείο Σοκολάτας για τα 150 χρόνια σοκολάτας Παυλίδη

Πριν από λίγες μόνο ημέρες, λειτούργησε 29 και 30 Ιανουαρίου το πρώτο Μουσείο Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη, τιμής ένεκεν για την συμπλήρωση 150 χρόνων από την δημιουργία της πρώτης σοκολάτας στην Ελλάδα. Σοκολάτα!! Αυτή η πρώτη και τόσο γλυκιά σκέψη ήταν καθοριστική για να θυσιάσουμε το μοναδικό ρεπό της εβδομάδας και να μπούμε στο παιχνίδι της εξερεύνησης αυτού του γλυκού κόσμου.
Ο χώρος του μουσείου ήταν ακριβώς πίσω από το εργοστάσιο του Παυλίδη στην Πειραιώς 135 και οι ώρες λειτουργίας του 10:00 – 20:00 και τις δύο ημέρες.
Είχαμε την φαεινή ιδέα να πάμε νωρίς το πρωί για να μην πέσουμε σε κοσμοσυρροή.
Κι όμως αντικρίσαμε μια λαοθάλασσα από κάθε γωνιά της Αττικής να αγκαλιάζει τρυφερά όλο το οικοδομικό τετράγωνο που περιστοιχίζει το εργοστάσιο, μόλις φτάσαμε εκεί και στηθήκαμε στην ουρά.
Δυο ολόκληρες ώρες παραμείναμε υπομονετικά στην ουρά μέσα στο κρύο και το ελαφρύ χιονόνερο. Η καλύτερη παρέα μας αυτό το δίωρο ήταν οι άνθρωποι του Παυλίδη που μας επισκέπτονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μας εφοδιάσουν με μίνι σοκολατάκια Παυλίδη και να γλυκάνουν την ώρα της ατέλειωτης αναμονής.
Όλη η διαδρομή μας μέχρι την είσοδο ήταν δίπλα σε θεόρατα περιτυλίγματα από όλα τα είδη σοκολάτας της εταιρείας. Ακόμα και το κτίριο του εργοστασίου είχε ντυθεί όλο στα μπλε, το επίσημο χρώμα της σοκολάτας υγείας Παυλίδη. Μπροστά στην είσοδο μας περίμενε ζεστή σοκολάτα και γαλλικός καφές σαν ένα καλωσόρισμα και μια μικρή ανταμοιβή για την ταλαιπωρία.
Στην είσοδο, μας δόθηκε ένας μικροσκοπικός χάρτης με όσα θα βλέπαμε στο κτίριο και χωρισμένοι σε ομάδες των 50 ατόμων, υπό το άγρυπνο βλέμμα των υπευθύνων του Παυλίδη είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε την ιστορία της διάσημης σοκολάτας Παυλίδη, από το 1861 μέχρι σήμερα, να αποκτήσουμε μία πρώτη ιδέα για το πώς λειτουργεί η γραμμή παραγωγής στο Εργοστάσιο Παυλίδη και να φωτογραφηθούμε σε ένα σκηνικό που θύμιζε σαν να είχαμε βουτήξει ολόκληροι σε μια σοκολάτα υγείας Παυλίδη.
Οι μικροί φίλοι της σοκολάτας είχαν τη δυνατότητα να παίξουν και να απασχοληθούν δημιουργικά σε δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.
Τέλος, είδαμε την έκθεση των φοιτητών του Κολλεγίου Βακαλό Art&Design και ψηφίσαμε την καλύτερη συσκευασία Υγείας Παυλίδη που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την επέτειο των 150 χρόνων της σοκολάτας.
Με την αφορμή της επετείου, η Υγείας Παυλίδη συνεργάστηκε με την Μ.Κ.Ο. «Ανοιχτή Αγκαλιά», για να προσφέρει την υποστήριξή της σε παιδιά που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Στην κατεύθυνση αυτή, δημιουργήθηκε ειδική επετειακή συσκευασία, που περιέχει 3 σοκολάτες Υγείας Παυλίδη των 100γρ. σε ιδιαίτερα οικονομική τιμή για την αγορά. Το 10% των εσόδων της συγκεκριμένης αγοράς θα προσφερθεί στην «Ανοιχτή Αγκαλιά». Επίσης, στο χώρο του Μουσείου λειτούργησε και κατάστημα αναμνηστικών δώρων υπέρ των σκοπών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς».
Το καλύτερο σημείο όλης της ξενάγησης ήταν σίγουρα οι σοκολατένιες λιχουδιές που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε δωρεάν σχεδόν σε κάθε μας βήμα με τα σιντριβάνια της σοκολάτας να κλέβουν κυριολεκτικά την παράσταση και να μας κάνουν να ευχόμαστε να έσβηναν τα φώτα για να μπορούσαμε να χωθούμε ανενόχλητοι και να πασαλειφτούμε ολόκληροι με σοκολάτα, τόσο όσο και το σοκολατένιο ζαχαρωτό που μας προσέφεραν.
Αναμφισβήτητα, παρά την μεγάλη αναμονή έξω από το κτίριο και την μικρή παραμονή μέσα σε αυτό-αφού η ξενάγηση διαρκούσε γύρω στη μισή ώρα- η άψογη εξυπηρέτηση των ανθρώπων του Παυλίδη, η άρτια οργανωμένη κίνηση της εταιρείας και η ατελείωτη ποσότητα σοκολάτας, που ήταν ορατή σε κάθε γωνιά του κτιρίου, δεν μπορούσε να μας κάνει παρά να φύγουμε με το χαμόγελο στα χείλη και την πιο γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο μας. Μια γεύση από τα παιδικά μας χρόνια, που είναι εδώ για να μας θυμίζει ότι δεν είναι κακό να ξαναγινόμαστε για λίγο παιδιά, έστω κι αυτό κρατήσει όσο μια πλάκα σοκολάτας υγείας Παυλίδη! Ρεπορτάζ: Αγγελική Ψωμαδέλλη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια