Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Ιταλία λέει ciao στις πλαστικές σακούλες

Με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Περιβάλλοντος, τίθεται σε ισχύ από την πρωτοχρονιά η απαγόρευση χρήσης της πλαστικής σακούλας σε όλη την Ιταλία.
Από σήμερα θα διατίθενται μόνο βιοδιασπώμενες, υφασμάτινες ή χάρτινες σακούλες, με το υπουργείο ωστόσο να επιτρέπει στους καταστηματάρχες να
χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα αποθέματά τους χωρίς κυρώσεις.
Ως σημαντική καινοτομία χαρακτήρισε την απόφαση αυτή η υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας, Stefania Prestigiacomo, επισημαίνοντας πως σηματοδοτεί ένα βήμα στη μάχη ενάντια της ρύπανσης και ευαισθητοποιεί τους πολίτες στη χρήση και την ανακύκλωση.
Η περιβαλλοντική ομάδα Legambiente εκτιμά ότι κάθε Ιταλός χρησιμοποιεί 300 περίπου πλαστικές σακούλες το χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι χρησιμοποιούνται περίπου 200 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες, μία από μεγαλύτερες ποσότητες στην Ευρώπη.
Ο νόμος αρχικά προέβλεπε την απαγόρευση χρήσης από τον Ιανουάριο του 2010, αλλά η εφαρμογή παρατάθηκε για ένα χρόνο μετά από αντιδράσεις της βιομηχανίας.
Να σημειωθεί ότι η Ιταλία αποτελεί τη μοναδική μέχρι στιγμής χώρας στην ΕΕ που έχει απαγορεύσει τις πλαστικές σακούλες. Η Ιρλανδία από την άλλη πλευρά έχει επιβάλλει ένα επιπλέον ποσό 15 λεπτών που ουσιαστικά έχει περιορίσει κατά πολύ τη χρήση τους.
mystikos-planitis

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια