Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γυμνή φωτογράφηση της Esther Vergeer στο αμαξίδιό της

Το ετήσιο τεύχος-αφιέρωμα για «το Σώμα» του αμερικανικού αθλητικού περιοδικού ESPN εκδόθηκε με εξώφυλλο την όμορφη και ταλαντούχα τενίστρια Esther Vergeer, η οποία πόζαρε γυμνή στο αναπηρικό της αμαξίδιο.
Η γυμνή της φωτογράφηση προκάλεσε αντίδραση σε ένα αθλητικό blog, το «Bleacher Report», που χαρακτηριστικά ανέφερε σε άρθρο του: «Έχει ωραίο σώμα. Κανένα παράπονο. Αλλά δεν είναι λάθος να εκτίθεται μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο;»
Το blog για μητέρες «The Stir» σχολίασε αυτή την αντίδραση με ειρωνικό αλλά εύστοχο λόγο:
«Μάλιστα, το καταλάβαμε, οι γυναίκες με αναπηρία δεν μπορούν να είναι σέξι. Είναι απλά άτομα με αναπηρία. Αντίθετα με όλες τις άλλες γυναίκες στον πλανήτη, δεν θέλουν να είναι επιθυμητές. Πρέπει να ασχολούνται όλη τους τη ζωή με το να είναι… “καθηλωμένες” σε αναπηρικό αμαξίδιο.»
Ο εκπρόσωπος τύπου του περιοδικού ESPN είπε περήφανος για το εξώφυλλο της Esther Vergeer: «Το αφιέρωμα για “το Σώμα” που εκδίδεται από το περιοδικό μας πρόκειται για εορτασμό και εξερεύνηση της αθλητικής εμφάνισης, τιμώντας αθλητές ανεξαρτήτως σωματότυπου, φύλου ή φυλής.
Η παραπληγική τενίστρια έχει πέρα από την εμφάνισή της εκπληκτικό αθλητικό ιστορικό, έχοντας κερδίσει τους Ανοιχτούς Αγώνες Τένις των Η.Π.Α. επί 396 συνεχόμενες φορές.
Πριν ασχοληθεί με το τένις, ήταν εξίσου επιτυχημένη στο άθλημα του μπάσκετ.
 disabled.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια