Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σκοτώνει το ψύχος στην Ευρώπη

Συνολικά 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Πολωνία, την Τσεχία, τη Λιθουανία και τη Γερμανία από το κύμα ψύχους που πλήττει την κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη,
το οποίο συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στις συγκοινωνίες στη Βρετανία -με το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου να παραμένει κλειστό για
δεύτερη ημέρα-, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία.
Οι θάνατοι από το κύμα ψύχους ανήλθαν σε 18 στην Πολωνία, τέσσερις στην Τσεχία, άλλοι τόσοι στη Λιθουανία και τρεις στη Γερμανία, σύμφωνα με αξιωματούχους των χωρών αυτών.
Τα περισσότερα θύματα στην Πολωνία ήταν άνθρωποι που δεν είχαν σταθερή κατοικία και βρίσκονταν υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών. Το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας λειτουργεί με διακοπές. Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν.
Το αεροδρόμιο της Πράγας έκλεισε για έξι ώρες και περίπου 40 πτήσεις ακυρώθηκαν.
Στη Λιθουανία, το κύμα ψύχους προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, δύο εκ των οποίων ήταν άστεγοι.
Στη Γερμανία, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της νύχτας σε τροχαία που προκλήθηκαν από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τον πάγο, σύμφωνα με αξιωματούχους, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει έως και τους -20 βαθμούς Κελσίου, σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Παράλληλα, πολλές πτήσεις ματαιώθηκαν και πολλές είχαν καθυστέρηση στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου και του Βερολίνου. Στο Βερολίνο υπήρξαν προβλήματα και στις οδικές και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.
Στη Φρανκφούρτη, εκατοντάδες επιβάτες τρένου αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στο σιδηροδρομικό σταθμό, καθώς το ταξίδι τους προς τα ανατολικά της χώρας ματαιώθηκε λόγω του χιονιού.
Στην Ολλανδία υπήρξε κυκλοφορική συμφόρηση σε συνολικά 400 χιλιόμετρα οδικών αρτηριών και αυτοκινητοδρόμων λόγω της χιονόπτωσης.
Στη Βρετανία, το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο της χώρας, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό έως τουλάχιστον τις 08:00 (ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής. Το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου αναμένεται να ξανανοίξει εντός της Πέμπτης, αφού είχε κλείσει την Τετάρτη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Παράλληλα, η σιδηροδρομική υπηρεσία Eurostar, η οποία συνδέει τη Βρετανία με τη Γαλλία και το Βέλγιο, ανακοίνωσε ότι θα λειτουργεί με «σημαντικά μειωμένο χρονοδιάγραμμα». Θα υπάρχουν καθυστερήσεις έως και 90 λεπτών και μερικά δρομολόγια θα ματαιωθούν, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.
Στη Γαλλία, η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF ενημέρωσε τους επιβάτες ότι προβλέπονται καθυστερήσεις περίπου μίας ώρας σε πολλές υπηρεσίες της και η ματαίωση δύο δρομολογίων στα δέκα από το Παρίσι προς τη νοτιοανατολική Γαλλία.
Τέλος στην Ελβετία, το αεροδρόμιο Κουαντρέν της Γενεύης ξανάνοιξε μετά τις χειρότερες χιονοπτώσεις εδώ και δεκαετίες, οι οποίες είχαν επιβάλει το κλείσιμό του για σχεδόν 36 ώρες. Εκατοντάδες επιβάτες παρέμειναν για μια δεύτερη νύχτα την Τετάρτη στο αεροδρόμιο ή σε καταλύματα της Πολιτικής Προστασίας.
protothema.gr
 djmanolas

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια