Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΜΑΘΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ

Η ιστορία του ποδοσφαίρου είναι γεμάτη διαιτητικά λάθη.
Για παράδειγμα, ένας ρέφερι, κάποτε, έβγαλε… τρεις κίτρινες κάρτες στον ίδιο παίκτη!
Ένας άλλος,απέβαλε τον... εαυτό του!
Ένας τρίτος, διαιτήτευε μεθυσμένος. Κι ένας τελευταίος
σφύριξε τη λήξη του αγώνα… πολύ νωρίτερα απ’ το κανονικό!!!
Όλα τα παραπάνω όμως ωχριούν, ίσως, μπροστά στο ανεπανάληπτο λάθος του Ολλανδού διαιτητή Λώρενς φαν Ράβενς. Που αποδείχθηκε ότι διαιτήτευε… αδιάβαστος, αφού δεν ήξερε καν… τους κανονισμούς που ίσχυαν!

Νοέμβριος 1971, και οι Ρέιντζερς Γλασκώβης αντιμετωπίζουν τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Το πρώτο παιχνίδι στη Σκοτία έληξε 3-2 για τους γηπεδούχους. Το ίδιο τελικό σκορ είχαμε και στη ρεβάνς, που οδηγήθηκε στην παράταση και τελείωσε 4-3 για τους Πορτογάλους. Ο διαιτητής, μετά το τέλος του δεύτερου παιχνιδιού, διέταξε να εκτελεστούν πέναλτυ. Οι παίκτες των Σκοτσέζων αστόχησαν σε όλες τους τις προσπάθειες. Η Σπόρτινγκ επικράτησε 3-0 στην ψυχοφθόρο διαδικασία, και προκρίθηκε. Ή, μήπως όχι;

Ενώ οι παίκτες των Πορτογάλων πανηγύριζαν, ένας δημοσιογράφος της Sunday Mailάφησε τη θέση του στην κερκίδα και έτρεξε στον προπονητή των Ρέιντζερς. Και του υπενθύμισε κάτι που ο διαιτητής όφειλε να ξέρει: ότι η UEFA, πριν λίγο καιρό μόλις, είχε τροποποιήσει τους κανονισμούς. Έχοντας λανσάρει τον (ισχύοντα μέχρι σήμερα)κανόνα των εκτός έδρας γκολ!!!

Άρα, με το τελικό σκορ στις δύο αναμετρήσεις να είναι 6-6 (3-2, 4-3), θα έπρεπε να περάσουν οι Ρέιντζερς, επειδή είχαν σημειώσει περισσότερα γκολ εκτός έδρας!!! Έτσι όριζε ο νέος κανονισμός!!!

Μόλις ο προπονητής των Σκοτσέζων είπε όλα τα παραπάνω στον φαν Ράβενς, είμαστε σίγουροι ότι ο Ολλανδός διαιτητής θα… κοκκίνισε από ντροπή! Κι ένας ακόμα που κοκκίνισε, από θυμό όμως αυτή τη φορά, ήταν η (εκτεθειμένη λόγω του μεγάλου λάθους) UEFA, που ζήτησε συγγνώμη από τους Ρέιντζερς την επομένη και άλλαξε φυσικά την ομάδα που πήρε την πρόκριση.

Στο τέλος εκείνης της σεζόν, μάλιστα, οι Σκοτσέζοι κατέκτησαν το τρόπαιο. Νικώντας 3-2 τη Ντυναμό Μόσχας στον τελικό! Κάτι, που παρ’ ολίγο να μην πετύχαιναν ποτέ εξ αιτίας της άγνοιας του Λώρενς φαν Ράβενς!

Να λοιπόν που ακόμα κι ο ίδιος ο διαιτητής, καμιά φορά, δεν ξέρει τους κανονισμούς!!!
balleto.gr
 hur-reporters

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια