Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Ευρώπη στον "πάγο", η Ελλάδα για ...μπάνιο

* ΑΛΒΑΝΙΑ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η πόλη Σκόδρα της Αλβανίας, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.
* ΒΟΣΝΙΑ
Η υπερχείλιση των ποταμών Δρίνου και Νερέτβα έχει προκαλέσει τις
χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 104 ετών στη Βοσνία, στη Σερβία και το Μαυροβούνιο.
* ΓΑΛΛΙΑ
"Χριστουγεννιάτικο" το σκηνικό και στη Γαλλία με άφθονο χιόνι και καθυστερήσεις στους αυτοκινητοδρόμους, στα δρομολόγια των τρένων και των αεροπλάνων.
* ΔΑΝΙΑ
Σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει ο στρατός για να ανοίξει τμήματα των αυτοκινητοδρόμων που έχουν αποκλειστεί από το χιόνι.
* ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Στους -20 βαθμούς Κελσίου "βούτηξε" ο υδράργυρος στο Μπέμαρ της Σκοτίας, ενώ σε κάποιες περιοχές της Αγγλία το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 80 εκατοστά. Στο Κεντ, στο Χάμσαϊρ, στην Κορνουάλη και τη Σκοτία η τροχαία έχει προειδοποιήσει τους οδηγούς να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους, εκτός κι αν είναι απολύτως απαραίτητο.
* ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αρκτικές θερμοκρασίες επικρατούν στο μεγαλύτερο τμήμα της Γερμανίας και τα τελευταία βράδια, αφού πολλά δρομολόγια τρένων ακυρώνονται και όλα τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα από εργαζόμενους που ξεμένουν μακριά από το σπίτι τους.
Στο Βερολίνο παραμένουν ανοιχτοί τη νύχτα οι σταθμοί του μετρό και οι αίθουσες συσσιτίων, για να βρίσκουν καταφύγιο οι άστεγοι.
* ΙΤΑΛΙΑ
Σφοδρή κακοκαιρία με βροχές και χιόνια επικράτησε και στην Ιταλία τις προηγούμενες μέρες.
Οι δρόμοι της Βενετίας παραμένουν πλημμυρισμένοι, ενώ τα χιονοδρομικά θέρετρα των ιταλικών ΄Αλπεων ετοιμάζονται πυρετωδώς να υποδεχθούν τους επισκέπτες των Χριστουγέννων, αφού φέτος το χιόνι αφθονεί.
"Ε.Τ."

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια