Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βαρθολομαίος τετ α τετ με τους ψευτομουφτήδες στην Πόλη

Γκάφα ολκής του Οικουμενικού Πατριάρχη χαρακτηρίζει η εφημερίδα "Χρόνος" της Κομοτηνής φωτογράφηση του κ.κ. Βαρθολομαίου με τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνή, Ιμπράμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ, σε θρησκευτικό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη.
Η εφημερίδα επίσης, η οποία δημοσιοποίησε τη φωτογραφία που ελήφθη σε ένα
διάλειμμα της ημερίδας "Πίστη, ημέρες τουρισμού", αναφέρει ότι αυτή ήδη "ταξιδεύει σε ιστοσελίδες τουρκικών ΜΜΕ". Θεωρεί ακόμα ότι η φωτογραφία δημιουργεί πολλά ερωτήματα, δεδομένου του ρόλου των δύο ψευτομουφτήδων, οι οποίοι "με την επίφαση της θεολογικής τους ιδιότητας καταφέρνουν να αναμιγνύονται στην πολιτική και την κοινωνία, δημιουργώντας διχασμό και προβλήματα"
Επιπλέον, εκτιμά ότι στόχος τους είναι "να κλονίσουν το κύρος του θρησκευτικού ηγέτη των απανταχού Ορθοδόξων, να δημιουργήσουν τριβές κι έριδες και να υπονοήσουν ότι διαθέτουν άλλους διαύλους επικοινωνίας".
Ωστόσο, η εφημερίδα διερωτάται πώς κατάφερε "το πιο αμφισβητούμενο σκληροπυρηνικό στοιχείο στην ελληνική Θράκη" να φωτογραφηθεί με τον Πατριάρχη. Σημειώνει με νόημα, πάντως, ότι προεκλογικά έχει γίνει "συνάντηση του ψευτομουφτή Ξάνθης, Μέτε, με τον υφυπουργό, Σωκράτη Ξυνίδη, που επιβεβαιώθηκε ως "τυχαίο γεγονός", σε ξενοδοχείο της Ξάνθης"
Και καταλήγει: "Μήπως όλα αυτά τα "τυχαία γεγονότα" δείχνουν ότι κάποιοι ετοιμάζονται να επιβάλουν τους ψευτομουφτήδες ως "θρησκευτική αρχή" στη Θράκη;"
Θανάσης Αργυράκης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια