Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι Έλληνες πάνε Τουρκία

Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτονται την Τουρκία αυξάνει σταθερά τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, ο αριθμός Ελλήνων τουριστών που επισκέφθηκαν την Τουρκία κατά το έτος
2009 ήταν 569.841 άτομα.
Σε σύγκριση με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2008, σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 7,30%, ενώ η σύγκριση των μεγεθών του 2008 με εκείνα του 2007 σημειώνει αλματώδη αύξηση κατά 29,7%.
Κατά την περίοδο από τον Ιανουάριο έως και το Σεπτεμβρίου του 2010, ο αριθμός των τουριστών που ταξίδεψαν από την Ελλάδα προς την Τουρκία έφτασε τα 495.925 άτομα.
Αν συγκρίνουμε τον αριθμό αυτό με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 6,32% .
Οι συνήθεις λόγοι που οι Έλληνες επισκέπτονται την Τουρκία είναι οι εξής: θρησκευτικό ενδιαφέρον, για να επισκεφθούν συγγενείς, ψώνια - αγορές, πολιτιστικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον, γαστρονομικό ενδιαφέρον, νυχτερινή ζωή, φυσική καλλονή, αθλητικό ενδιαφέρον, ξενάγηση στα αστικά κέντρα, καλοκαιρινές διακοπές (marine-yacht).
Παρ όλα αυτά, τα ταξίδια με θρησκευτικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον είναι αυτά που κυρίως προτιμούν οι Έλληνες παρά να ταξιδέψουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Έχει παρατηρηθεί πρόσφατα ότι ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Τουρκία για τους Έλληνες τουρίστες είναι η Κωνσταντινούπολη, με την Καππαδοκία και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας να ακολουθούν.
Από την μελέτη αυτών των στοιχείων προκύπτει μια σταθερά αυξανόμενη τάση Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία κάθε χρόνο, παρά τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει η Ελλάδα.
Στην κατεύθυνση αυτή, η Τουρκία (μέσω του τουριστικού οργανισμού της χώρας) συμμετείχε και φέτος στην Διεθνή 'Εκθεση Θεσσαλονίκης Piloxenia, διαθέτοντας ένα μεγάλο περίπτερο στο οποίο πήραν μέρος επίσης οι Τουρκικές Αερογραμμές, η Ένωση Ξενοδόχων και Επενδυτών στον Τουρισμό Τουρκίας (TUROB), η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της χώρας (TURSAB), Η Επαρχιακή Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού της Σμύρνης και της Ανδριανούπολης, καθώς και τουριστικά γραφεία.
ταξίδια

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια