Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νομοσχέδια - φωτιά μετά τις γιορτές για την 4η δόση


Νομοσχέδια-φωτιά έρχονται μετά τις γιορτές προκειμένου η κυβέρνηση να έχει το «πράσινο-φως» από την τρόικα, για να... εισπράξει την 4η δόση του δανείου.
Τα νομοσχέδια που αναμένεται να προκαλέσουν τεράστιες κοινωνικές αναταραχές , θα
ακολουθήσουν την πρώτη εξειδίκευση των μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση 14 δις ευρώ, η οποία θα γίνει τον Φεβρουάριο.
Τα νομοσχέδια
Πρώτο στον κατάλογο προτεραιοτήτων της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του ΟΑΣΑ και των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, που αναμένεται να φέρει στα κρατικά ταμεία 800 εκ ευρώ.
Σε αυτό περιλαμβάνεται και οι περικοπές μισθών στις εισηγμένες ΔΕΚΟ, κάτι που έχει ήδη προαναγγελθεί.
Ακολουθεί, μέχρι τέλη Ιανουαρίου το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τα οποία ανέρχονται σε 150 και αναμένεται να επιφέρουν κέρδη για τα ταμεία από 2,5 έως δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να κατατεθεί και το φορολογικό νομοσχέδιο.
Ένας από τους στόχους της κυβέρνησης είναι και η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ενώ θα αρχίσουν σταδιακά να προχωρούν και οι πωλήσεις κρατικών εταιρειών, οι οποίες υπολογίζεται πως θα φέρουν 7 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2013.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει και σε κλείσιμο και νέων δημόσιων οργανισμών, όπως ορίζει η τρόικα, που θα έχει ως αποτέλεσμα νέα σειρά μετατάξεων δημοσίων υπαλλήλων.
24wro
roufianos

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια