Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Yποψήφιοι και life style 2010

Τα ψηφοδέλτια έχουν γεμίσει από πρόσωπα που συνήθως κοσμούν τις lifestyle στήλες και τα κοσμικά ρεπορτάζ.
Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές του 1993, όταν έθεσαν υποψηφιότητα η Ελένη Ανουσάκη, ο Παύλος Χαϊκάλης, και η Μαρία Αδαμάκη, η οποία μεσουρανούσε τότε με την τηλεοπτική σειρά "Οι τρεις Χάριτες"
Αυτή τη φορά όμως η εμφάνιση
ηθοποιών, τραγουδιστών, ποδοσφαιριστών, δημοσιογράφων που κάνουν καριέρα στην τηλεόραση και γενικώς όσων ανήκουν στην κατηγορία των "celebrities" σε ψηφοδέλτια υποψήφιων περιφερειακών και δημάρχων είναι σχεδόν κατακλυσμιαία.
Και κοντά σε αυτούς, χρίζονται για πρώτη φορά υποψήφιοι οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με κόμματα και στοχεύουν στο να εξαργυρώσουν την αναγνωρισιμότητά τους, κατακτώντας δημόσιο αξίωμα και - γιατί όχι; - ένα πρόσθετο εισόδημα σε μια εποχή που ο χώρος του θεάματος γνωρίζει πρωτοφανή κρίση.
Το σύνθημα έδωσε ο Ηλίας Ψηνάκης, ακολούθησε ο τραγουδιστής Διονύσης Μακρής, ο Γιώργος Αμυράς - παρουσιαστής της εκπομπής της ΝΕΤ "Μένουμε Ελλάδα", ο Απόστολος Γκλέτσος, η Βάσια Τριφύλλη από το Χρυσό κουφέτο", η Μαρία Τζομπανάκη, γνωστή από το σίριαλ "Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή", ο ηθοποιός Δευκαλίωνας Κόμης, ο οποίος έπειτα από δύο ταινίες με τον Τίτο Βανδή εγκατέλειψε τον κινηματογράφο και διευθύνει γνωστό μπαρ, ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς, ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και της Μονακό Άκης Ζήκος, ο Δημήτρης Τσαμπρούνης, μέλος της Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας Ελλάδος και γνωστός από τον ακυρωθέντα γάμο του με ομόφυλο στην Τήλο, ο ηθοποιός Γιώργος Αρμένης, η Βάσια Παναγοπούλου, η Μαρία Γεωργιάδου κ.α.
"Δικαίωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν μόνο οι πολιτικοί, οι γόνοι των πολιτικών και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα" απαντούν οι περισσότεροι από αυτούς στις πρώτες τους συνεντεύξεις, έχοντας να αντιμετωπίσουν την ειρωνεία της κοινής γνώμης.
Από την άλλη πλευρά, οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που γύρισαν την πλάτη σε τέτοιου είδους υποψηφιότητες, παρ ότι φέρνουν ψήφους, ξιφουλκούν κατά των αντιπάλων τους. "Θα γεμίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με κάθε καρυδιάς καρύδι" υπογραμμίζουν, παρακολουθώντας ήδη την προεκλογική εκστρατεία να εκφυλίζεται.
Local PRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια