Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η ανάγνωση του DNA του κακάο

Σε μια πενταετία, οι ερευνητές θα έχουν μπορέσει να αξιοποιήσουν κατάλληλα την πρόσφατη ανάγνωση του γενετικού κώδικα του δέντρου του κακάο, παράγοντας πλέον σοκολάτες που θα κάνουν καλό στην καρδιά και γενικότερα στην υγεία.
Με τον τρόπο αυτό, οι σοκολατοβιομηχανίες θα σώσουν και τον εαυτό τους από μια πιθανή μελλοντική κατάρρευση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κορυφαίου επιστήμονα σε αυτό τον χώρο.
O δρ Χάουαρντ Σαπίρο, καθηγητής περιβαλλοντικών επιστημών του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και παράλληλα διευθυντής ερευνών του παγκόσμιου κολοσσού Mars, που, μεταξύ άλλων, παράγει σοκολάτες, εκτίμησε ότι μετά την διετή διεθνή προσπάθεια ανάγνωσης του γονιδιώματος του κακάο, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, οι επιστήμονες ήδη μελετούν διεξοδικά το DNA του, που περιέχει περίπου 35.000 γονίδια, προκειμένου να βρουν τρόπους να βελτιώσουν τα οφέλη της σοκολάτας για την υγεία, την ποιότητα, τη γεύση και την θρεπτική αξία της.
Η προσοχή τους εστιάζεται, σύμφωνα με το ΒΒC και τη βρετανική «Τέλεγκραφ», στο να αυξήσουν τις ουσίες φλαβονόλες που περιέχονται στο φυτό του κακάο και οι οποίες, σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, μεταξύ άλλων, καταπολεμούν την υψηλή πίεση του αίματος και γενικότερα ωφελούν το καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης οι ερευνητές της βιομηχανίας τροφίμων ευελπιστούν ότι θα αυξήσουν άλλες υγιεινές ιδιότητες που κατά καιρούς έχουν αποδοθεί στη σοκολάτα, όπως ότι βελτιώνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες και καταπολεμά το διαβήτη, ενώ θα προσπαθήσουν να κάνουν πιο υγιεινό το λίπος που περιέχει η σοκολάτα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια