Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ουκ αν λάβοις:Αυστηρώς ακατάλληλο για όσους δεν έχουν χιούμορ

«Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»… Μία σειρά η οποία όπως λέει χαρακτηριστικά και ο Γιώργος Φειδάς, ο ένας εκ των δημιουργών της, είναι… «αυστηρώς ακατάλληλη για όσους δεν έχουν χιούμορ».
Πιστεύεις πως είναι έτοιμοι οι Ελληνες τηλεθεατές να υποδεχτούν την πρώτη ελληνική σειρά animation;
Ετσι θέλω να πιστεύω… (γέλια) Νομίζω πως και οι Ελληνες τηλεθεατές είναι
έτοιμοι, όπως επίσης έτοιμη είναι και η ελληνική, τηλεοπτική αγορά, αν και τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Παρ’ όλα αυτά, πραγματικά πιστεύω πως ο κόσμος είναι έτοιμος για πιο φρέσκα, πιο νέα, πιο περίεργα πράγματα.
Πώς το αποφάσισες να κάνεις την αρχή και να μας παρουσιάσεις μία σειρά κινουμένων σχεδίων για ενηλίκους;
Το αποφάσισα, γιατί οι προκλήσεις όχι μόνο δεν με τρομάζουν, αλλά με εξιτάρουν κιόλας… Με το να δοκιμάζω καινούργια πράγματα πιστεύω πως προχωρώ παρακάτω. Ετσι λοιπόν, όταν ο συνεργάτης μου, ο Γιάννης Τσιτσώνης, μου πρότεινε να κάνουμε μία σειρά κινουμένων σχεδίων, κατενθουσιάστηκα.
Να υποθέσω πως πιτσιρικάς λάτρευες τα κόμικς…
Εννοείται… Διάβαζα κόμικς μετά μανίας. Ο αγαπημένος μου ήταν ο «Τεν-Τεν» και αργότερα ο «Μπάτμαν».
Η συγκεκριμένη ιστορία πώς μας προέκυψε;
Μας προέκυψε διαβάζοντας το βιβλίο του Λουκιανού.
Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας στην σειρά;
Πότε ο Χάρος και πότε ο Ερμής, δεν έχω καταλήξει ακόμα!
Το «12 τα μεσάνυχτα» δεν είναι κομματάκι αργά;
Είναι, αλλά μετά τις 12 μιλάς πιο ελεύθερα και δεν έχεις προβλήματα, αν σε δουν άνθρωποι που δεν έχουν χιούμορ… Και επειδή εμείς μέσα από το «Ουκ» θέλουμε να μιλήσουμε ελεύθερα και να σατιρίσουμε ελεύθερα, το προτιμάμε….
Η σειρά μάς γυρίζει 2.300 χρόνια πριν, όταν ο φιλόσοφος Μένιππος πέθανε. Ο Θεός Ερμής τον πέταξε στη βάρκα, ο Χάρος τον πέρασε απέναντι, όταν όμως ήρθε η ώρα να πληρώσει τον οβολό, ο Μένιππος είπε… «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» και συνέχισε να ζει εκμεταλλευόμενος το πρώτο ηλίθιο γραφειοκρατικό παραθυράκι της ιστορίας μας.
Στο… σήμερα τώρα, ο Χάρος και ο Ερμής θέλουν να πάρουν σύνταξη και να αποσυρθούν με τους υπόλοιπους αθάνατους στο Μαϊάμι. Μοναδικό τους πρόβλημα είναι εκείνος ο οβολός του Μένιππου. Παρά τις σθεναρές αντιρρήσεις του Μένιππου, η συμφωνία επέρχεται: ο Μένιππος πρέπει στη σύγχρονη Ελλάδα να βρει μία νόμιμη δουλειά και να παραδώσει έναν οβολό… στον Χάρο.πηγη: Εθνος
Σχόλιο: Λίγο αδιάφορη η σειρά….. αλλά μου αρέσει που υπάρχει ένα Ελληνικό animation.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια