Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εκεί που τα καζάνια βράζουν...2010

Μπορεί οι μοναχοί του Αγίου Όρους κατά τον 14ο αιώνα να εμφανίζονται ως εκείνοι που ξεκίνησαν την απόσταξη τσίπουρου, ήταν όμως, οι απλοί χωρικοί της υπαίθρου που για αιώνες συντήρησαν την παραγωγή του, ως μέσου αξιοποίησης των στέμφυλων που διαφορετικά θα απορρίπτονταν.
Στην πορεία του χρόνου, το τσίπουρο έπαψε να είναι ο "φτωχός συγγενής" του κρασιού και απέκτησε σταδιακά τους δικούς του ...οπαδούς.
Αν είστε, λοιπόν, ανάμεσα σε αυτούς, τότε δεν θα θέλετε να χάσετε την ευκαιρία να βρεθείτε εκεί όπου το αλκοολούχο αυτό ποτό γίνεται...γιορτή!.
* Μία από τις Γιορτές Τσίπουρου που έχουν γίνει θεσμός πραγματοποιείται εδώ και χρόνια στο Σουφλί του Έβρου, στα μέσα Νοεμβρίου, με τις Σουφλιώτισσες να συνδράμουν με παραδοσιακές γεύσεις από μούστο και κρασί (μουστόψωμο, μουστοτραχανάς κ.α.).
Οι φετινές δημοτικές εκλογές φαίνεται πως θα μεταφέρουν τη γιορτή προς το τρίτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, αλλά πριν ξεκινήσετε για τον ακριτικό προορισμό,. επικοινωνήστε, για παν ενδεχόμενο, με τον δήμο Σουφλίου τηλ: 25543 50100.
* Την προτελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, σε γλυκό "αναβρασμό" θα βρίσκεται και η Πιπεριά Αριδαίας κατά τη διοργάνωση της δικής της γιορτής.
Στην κεντρική πλατεία "συναντιούνται" τα τοπικά εδέσματα, η μουσική και το κέφι, την ίδια ώρα που το τσίπουρο...ρέει άφθονο!
* Ενώ στο Αμύνταιο Φλώρινας, τα καζάνια βράζουν από το τέλος Νοεμβρίου έως το τέλος Δεκεμβρίου, αν θέλετε να...πάρετε μυρωδιά.
Εδώ η παράδοση θέλει τον παραγωγό που "βράζει" να φιλεύει τους παριστάμενους και τους καλεσμένους του με κρασί και τσιγαρίδες (χοιρινό με το λίπος του)
tasty & style

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια