Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πόρτα - πόρτα η απογραφή στην Κίνα

Τη διαδικασία της μεγαλύτερης απογραφής στον κόσμο - σε μια χώρα με πληθυσμό 1,3 δισεκατομμυρίου ατόμων - κίνησαν την περασμένη εβδομάδα οι κινεζικές αρχές, δραστηριοποιώντας συνολικά έξι εκατομμύρια αξιωματούχους οι οποίοι φιλοδοξούν να καταμετρήσουν όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους, από πόρτα σε πόρτα, από τα
αναπτυσσόμενα αστικά κέντρα έως την πλέον απομακρυσμένη γωνιά του Θιβέτ.
"Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινωνική κινητοποίηση εν καιρώ ειρήνης", όπως διακήρυξε τη "Λαϊκή Ημερησία".
"Η απογραφή θα αποτελέσει βάση για την εκπόνηση της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση, την περίθαλψη και την κοινωνική πρόνοια".
Είναι η έκτη φορά που οι κινεζικές αρχές πραγματοποιούν απογραφή, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα μετρήσουν τους ανθρώπους με βάση την πραγματική τους κατοικία και όχι με βάση τις περιοχές όπου είναι καταγεγραμμένοι.
Το αποτέλεσμα θα αποκαλύψει το πραγματικό μέγεθος των γιγαντιαίων κινεζικών πόλεων αλλά και απαγορευμένα τέκνα που δεν είχαν έως τώρα μετρηθεί, καθώς οι γονείς αγνόησαν τον νόμο που επιβάλλει σε όλες τις οικογένειες ένα μόνο παιδί.
Η διαδικασία θα στοιχίσει 700 εκατομμύρια γουάν και οι πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με 18 ερωτήσεις που θα αφορούν λεπτομέρειες για την παιδεία τους και την καταγωγή τους.
Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τη βοήθεια της αστυνομίας στην περίπτωση που κάποιος επιμένει να αρνείται να απαντήσει σε κάποια ερώτηση, όπως ανέφεραν τα "Νέα του Πεκίνου". 
Το αποτέλεσμα θα δημοσιευτεί τον Απρίλιο.
Έκκληση προς όλους τους Κινέζους να συνεργαστούν απηύθυνε ο αντιπρόεδρος Λι Κεκιάνγκ, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι πληροφορίες είναι αναγκαίες για την οικονομική και κοινωνική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια