Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πόρισμα-κόλαφος για τα πτυχία «μαϊμού»

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τα πτυχία «μαϊμού» που χορηγήθηκαν σε εκατοντάδες νέους από ιδιωτικά ΙΕΚ κυρίως της Άρτας και των Ιωαννίνων και αποτέλεσαν διαβατήριο για το διορισμό τους στο δημόσιο. Στο πόρισμα που κατέθεσε στο υπουργείο Παιδείας, ο Γενικός .....Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης διαπιστώνει σοβαρές παραβάσεις και παρατυπίες και προτείνεται η ανάκληση των συγκεκριμένων τίτλων.
Στο σκάνδαλο εμπλέκονται επτά ΤΕΕ στη Λάρισα με μικρό όμως
αριθμό αποφοίτων, δυο στα Τρίκαλα, και η κύρια πηγή που τροφοδοτούσε τους παράνομους, παράτυπους τίτλους ήταν η Άρτα. Χιλιάδες μαθητές που δεν φοίτησαν ποτέ έπαιρναν πτυχίο έναντι αδράς αμοιβής. Υπεύθυνοι δεν ήταν μόνο οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, αλλά ήταν και τα όργανα διοίκησης από το 2000 μέχρι σήμερα. Με τα πτυχία αυτά εκατοντάδες νέοι, χωρίς ποτέ να έχουν σπουδάσει βρέθηκαν σε θέσεις του δημοσίου και εξακολουθούν μέχρι σήμερα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.
Το 2004 ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το σκάνδαλο αυτό και με απόφασή της ψηφίσε το νόμο 35/77, με τον οποίο ανακαλούσε τους τίτλους από το 2004 όσων ΤΕΕ είχαν διαπιστωθεί πράξεις πειθαρχικές και ποινικές.
Στη Λάρισα όλοι οι τίτλοι κατακρατήθηκαν και ακυρώθηκαν. Αντίθετα, στην Άρτα μέχρι και σήμερα, δεν έγινε απολύτως τίποτα. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη και χθες το ΠΥΣΔΕ αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, υποστηρίζοντας ότι δεν το γνωρίζει!
Το επιχείρημα μοιάζει πράγματι αστείο, μετά την διενέργεια των ΕΔΕ που είχαν γίνει τόσο στην Άρτα όσο και στα Γιάννινα και τον θόρυβο που έχει προκληθεί. Μάλιστα αξίζει να θυμίσουμε ότι στο ΙΕΚ της Άρτας πρωταγωνιστικό ρόλο είχε συνταξιούχος σήμερα πανεπιστημιακός των Ιωαννίνων.
Την απόδοση ευθυνών σε όλους όσους εμπλέκονται στην υπόθεση έκδοσης «πλαστών» πτυχίων (εκπαιδευτικούς και όργανα διοίκησης) και την ανάκληση όλων των τίτλων σπουδών που έχουν εκδοθεί παράνομα ζήτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας Μιχάλης Κουρουτός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Άρτα παρουσία και του γραμματέα της ΟΙΕΛΕ Δημήτρη Κάζαγλη. «Διεκδικούμε ν' απολυθούν όλοι οι κατέχοντες παρανόμους τίτλους και θα το πετύχουμε, να 'στε σίγουροι. Θ' απολυθεί κόσμος όπως απολύθηκε ο πυροσβέστης στην Ηγουμενίτσα.
Σε όλη την Ελλάδα μιλάμε για χιλιάδες κόσμο» τόνισε ο κ. Κουρουτός στη διάρκεια της και συμπλήρωσε πως αν η ιδιωτική εκπαίδευση δεν λειτουργήσει υπό την εποπτεία του κράτους, τα όργανα διοίκησης δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα λειτουργεί ως μπακάλικο, θα μοιράζει διπλώματα και μάλιστα εξ' αποστάσεως.
 epirupost
ΖΟΥΖΟΥΝΙ 
 exopaideia.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια