Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πού απευθυνόμαστε για ασφάλεια στο Ίντερνετ

Για τους φορείς στους οποίους θα μπορούν να απευθύνονται παιδιά, έφηβοι, γονείς και εκπαιδευτικοί σχετικά με θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου ενημερώνει με σχετική εγκύκλιο της Διεύθυνσης Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων (Σ.Ε.Π.Ε.Δ.) ο Ειδικός Γραμματέας Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης.
Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ
Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα και στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προγράμματος πλαισίου Safer Internet, οι φορείς που παρέχουν ενημέρωση και υποστήριξη σε θέματα ασφαλούς χρήσης των διαδραστικών τεχνολογιών είναι:
* Η ιστοσελίδα της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου www.saferinternet.gr που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και συμβουλές σε σχέση με την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου, κ.α. από τα παιδιά και τους εφήβους.
* Η Γραμμή βοηθείας ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15, της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που προσφέρει υποστήριξη και συμβουλές από ειδικούς παιδοψυχολόγους για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
* Η ανοιχτή γραμμή καταγγελιών www.safeline.gr όπου μπορεί κανείς να απευθυνθεί για παράνομο περιεχόμενο ή παράνομη συμπεριφορά στο διαδίκτυο.
Στο πλαίσιο του ίδιου Μνημονίου Συνεργασίας, όσοι εκπαιδευτικοί - υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας, υπεύθυνοι και μέλη των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων επιθυμούν να συμμετάσχουν στη ομάδα διαρκούς εκπαίδευσης για την "ασφαλή και με μέτρο χρήση του διαδικτύου" καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή από τις 20 μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.
Η εκπαίδευση θα γίνει δια ζώσεις και εξ αποστάσεως από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας και το Safer Internet, ώστε τα μέλη της ομάδας να αποκτήσουν τη δυνατότητα στήριξης προγραμμάτων και δράσεων για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
ΕΚΔΟΣΗ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια