Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιατρέ μου έχω κήλη!

Τώρα μπορείτε να χειρουργηθείτε και σε λίγες ώρες να είστε στο σπίτι σας!

Η κήλη παρουσιάζεται σαν μια διόγκωση μαλθακή και ευπίεστη που εξαφανίζεται με την κατάκλιση η με ήπιους χειρισμούς.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που ευνοούν την δημιουργία των κηλών όπως ο χρόνιος βήχας, η βαριά εργασία, η γυμναστική με βάρη, η δυσκοιλιότητα, οι χειρουργικές επεμβάσεις αλλά μπορεί επίσης να παρουσιαστεί κήλη χωρίς ειδικό λόγο.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν κήλες και σε οποιαδήποτε ηλικία.
Το πρόβλημα αυτό δεν βελτιώνεται όσο περνά ο καιρός, ούτε φεύγει από μόνο του.
Σε σπάνιες περιπτώσεις δε, η περίσφιξη μιας κήλης μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για την υγεία του ασθενούς.
Χιλιάδες επεμβάσεις για αποκατάσταση κηλών γίνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.
Για πάνω από 100 χρόνια οι ασθενείς υποβάλλονταν στις παραδοσιακές τεχνικές με χειρουργικές τομές και χρήση ραμμάτων για την συμπλησίαση των ιστών και το ‘κλείσιμο’ του χάσματος.
Με την ανάπτυξη της λαπαροσκοπικης χειρουργικής, έχουμε συμπληρώσει πάνω από δεκαοκτώ χρόνια εφαρμογής της λαπαροσκοπικής αποκατάστασης των κηλών.
Η χειρουργική μας ομάδα (ACRG, Athens Colorectal Group) έχει εμπειρία στην μέθοδο αυτή σε περισσότερους από 1000 ασθενείς με: βουβωνοκήλη, μηροκήλη, ομφαλοκήλη, επιγαστρική κήλη, μετεγχειρητική κήλη, σε υποτροπές η σε σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών (αθλητές).
Μεγάλος αριθμός επιστημονικών άρθρων αποδεικνύουν την υπεροχή της λαπαροσκοπικής αποκατάστασης των κηλών.
Τα μεγάλα πλεονεκτήματα της τεχνικής αυτής είναι η ολιγόωρη νοσηλεία, ο διεγχειρητικός έλεγχος όλης της κοιλίας, ο μειωμένος μετεγχειρητικός πόνος, η λήψη λιγότερων φαρμάκων, η ταχύτερη επάνοδος του ασθενούς στις καθημερινές του ασχολίες, το αισθητικό αποτέλεσμα, οι μειωμένες υποτροπές, ο μετεγχειρητικός επανέλεγχος της επέμβασης (από το DVD στο οποίο καταγράφεται η επέμβαση και δίνεται στον ασθενή) αλλά και η μικρότερη επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων και ασφαλιστικών εταιρειών.
Συμπερασματικά μιλάμε για μια ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο, για μια πολύ συνηθισμένη πάθηση που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Αν έχετε κήλη, είναι καιρός να πάρετε την απόφαση να την διορθώσετε με τις σύγχρονες λαπαροσκοπικές μεθόδους σύντομα, εύκολα, ανώδυνα και με ολιγόωρη παραμονή στο Νοσοκομείο.
Αντωνίου Πάνος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια