Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Κύπρος ανακτά εδάφη από τη Βρετανία!!

Μετά από διαπραγματεύσεις δύο ετών μεταξύ κυπριακών και βρετανικών αρχών, μία έκταση 240 περίπου στρεμμάτων, που ανήκε στις βάσεις του νησιού, πέρασε στην Κυπριακή κυβέρνηση έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ.
Αρχικά, το Βρετανικό Υπουργείο ΄Αμυνας ζητούσε 50 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις και το διορισμό δύο διαιτητών από το Ανώτατο Δικαστήριο, ενός Κύπριου και ενός Βρετανού, το ποσό μειώθηκε στα 12 εκατομμύρια ευρώ και η
 έκταση πωλήθηκε στο Δήμο Πολεμιδίων.
Η Βρετανία, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", διαθέτει δύο στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο που απέκτησε με τη Συνθήκη της Ζυρίχης, η οποία προέβλεπε την ανεξαρτησία της Κύπρου από τη Βρετανική κατοχή.
Οι βάσεις αυτές θεωρούνται οι ισχυρότερες στη Μέση Ανατολή, ενώ είναι κυρίαρχες, καθώς αποτελούν βρετανικό έδαφος με ξεχωριστή αστυνομία και ένα υπερσύγχρονο στρατιωτικό αεροδρόμιο.
Το Λονδίνο διατήρησε τις βάσεις αυτές, παρά τη μείωση των βρετανικών στρατευμάτων σε πολλά μέρη του κόσμου, με την υπόσχεση ν αναθεωρήσει το καθεστώς τους με τη λύση του Κυπριακού.
Μάλιστα, το 2008 το Λονδίνο είχε ζητήσει από την κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια την αναγνώριση εκ μέρους της Λευκωσίας των "υποχρεώσεων που απορρέουν από τις Συνθήκες Ζυρίχης - Λονδίνου"
Η τιμή πώλησης μειώθηκε λόγω του μεγάλου κόστους που θα απαιτηθεί εκ μέρους του Δήμου για την αφαίρεση δεκάδων τόνων αμιάντου από τις στέγες καθω΄ς στο χώρο βρίσκονται 190 παλαιά παραπήγματα.
angelikitsiou@hotmail.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια