Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νέοι σταθμοί διοδίων από την Τρίτη 23 Νοεμβρίου

Δύο νέοι σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν από την Τρίτη 23/11 στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στη νέα Ε.Ο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας.
Πρόκειται για τα διόδια της Αγ. Τριάδας Θερμοπυλών στην Φθιώτιδα και για το νέο σταθμό στην Ασέα Τρίπολης, στη νέα Ε.Ο Κορίνθου- Τρίπολης-Καλαμάτας, μεταξύ των κόμβων "Τρίπολη-Νότια" και "Αθήναιο".
Οι νέοι σταθμοί θα λειτουργήσουν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη 23 Νοεμβρίου, με την τιμή
διέλευσης στα διόδια της Ασέας να εμπίπτει στις νέες αυξήσεις διοδίων από την κοινοπραξία Μορέας και να διαμορφώνεται ως εξής: 1,20 ευρώ για τα Ι.Χ αυτοκίνητα, 1,80 ευρώ για τα οχήματα με ύψος έως 2,20 μέτρα, ενώ τα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. θα χρεώνονται με 4,50 ευρώ.
Τέλος, τα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. θα χρεώνονται με 6,30 ευρώ.
Όσον αφορά τα διόδια της Αγ. Τριάδας, η τιμή διέλευσης για τα δίκυκλα ανέρχεται στα 1,10 ευρώ για τα Ι.Χ. στα 1,55 ευρώ, για τα φορτηγά και τα λεωφορεία με λιγότερους από 4 άξονες στα 4,0 ευρώ και τέλος για τα βαριά οχήματα στα 5,6 ευρώ. Σημειώνεται ότι τα διόδια της Αγ.Τριάδας είναι ο ένας από τους δύο σταθμούς διοδίων που πρόκειται να λειτουργήσουν πριν και μετά τη Λαμία, με την ολοκλήρωση των έργων στον εθνικό δρόμο.

Παράλληλα το επόμενο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσουν και πλευρικά διόδια, τόσο στην περιοχή του Μώλου όσο και στην περιοχή των Θερμοπυλών, στον κόμβο μεταξύ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας και της εθνικής οδού Θερμοπυλών-Άμφισσας Ιτέας.

Τα διόδια που θα λειτουργήσουν από την Τρίτη 23/11 είναι ο τρίτος σταθμός μετωπικών διοδίων που θα λειτουργήσει μέσα στα όρια της Φθιώτιδας, μετά τα διόδια της Τραγάνας και τα διόδια της Πελασγίας ενώ με την ολοκλήρωση των έργων της παράκαμψης της Στυλίδας, θα λειτουργήσει ένας ακόμη σταθμός διοδίων, 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Λαμίας, προς τη Στυλίδα.
 driverselta.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια