Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι 10 καλύτεροι προορισμοί για το 2011

Αν και πέρασε το καλοκαίρι, εσύ εξακολουθείς να ονειροπολείς και να σκέφτεσαι το επόμενό σου ταξίδι;
Μπορεί αν σκεφτείς πρακτικά και λογικά να το οργανώσεις για το 2011 και να συμβουλευτείς τον ταξιδιωτικό οδηγό Lonely Planet γι’ αυτό τον σκοπό, μιας και ανακοίνωσε τους δέκα πιο hot προορισμούς για τη νέα χρονιά.
Κι επειδή είμαστε σίγουροι ότι οι περιγραφές θα σε ξεσηκώσουν, μην το σκέφτεσαι πολύ στην πρώτη ευκαιρία πάρε άδεια, βγάλε budget, πακετάρισε κι έφυγες!.........

Aρ. 10: Δυτική Ακτή, ΗΠΑ

Μπορεί το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε για τον προορισμό αυτό να είναι μικροσκοπικές πολιτείες και αστική ζωή βγαλμένη από άλλη εποχή αλλά αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν.
Τα ονόματα των πολιτειών California,Oregon και Washington είναι πλέον συνώνυμα με τις μεγάλες ανοικτές εκτάσεις και με μια νέα ματιά γύρω από την αγροτική κι αστική ζωή καθώς η οικολογική συνείδηση τους έχει χτυπήσει την πόρτα.
Ανέλαβε δράση τριγυρνώντας στα κοτέτσια, δοκιμάζοντας βιολογικά κρασιά ή αγοράζοντας λαχανικά από τις αγορές των αγροτών. Με πολλά πάρκα και χώρους για camping ο οικολογικός τουρισμός σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστος καθώς θα σου χαρίσει την ηρεμία και την γαλήνη που θα σου έλειπε εάν επισκεπτόσουν την πολύβουη Νέα Υόρκη.
Aρ. 9: Χιλιανή Παταγονία

Εάν αποφασίσεις να επισκεφτείς το μέρος αυτό τότε σημαίνει ότι αναζητάς την περιπέτεια, ψάχνεις για extreme καταστάσεις κι είσαι διατεθειμένος ν’ αφήσεις πίσω σου οποιοδήποτε είδος πολυτελείας ή τεχνολογίας. Όσους ενδοιασμούς κι αν έχεις, δεν θα το μετανιώσεις και θα νιώσεις την αδρεναλίνη σου να χτυπάει κόκκινο όταν θα τριγυρνάς δίπλα σε φαράγγια, καταρράκτες, ενεργά ηφαίστεια και σπάνια ζώα.
Aρ. 8: Καππαδοκία, Τουρκία

Εάν ξαφνικά σε πιάσει μια έντονη επιθυμία ν’ αφήσεις πίσω σου τον πολιτισμό και να πας να ζήσεις για λίγες μέρες σαν ερημίτης τότε η Καππαδοκία είναι το κατάλληλο μέρος για σένα. Καθώς πλησιάζεις τον προορισμό σου οι βράχοι που ξεπροβάλουν από μακριά θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον κι όταν θα καταλάβεις ότι σε ένα απ’ αυτά τα βράχια βρίσκεται και το δικό σου το δωμάτιο τότε θ’ αναρωτηθείς αν έκανες καλά που δεν πήγες ν’ απομονωθείς στο Μπαλί. Μόλις όμως σκαρφαλώσεις εκεί ψηλά θα ευχαριστήσεις τον εαυτό σου για τον δώρο που σου έκανε δίνοντας σου την ευκαιρία να ζήσεις μια πρωτόγονη και πρωτόγνωρη εμπειρία.
Aρ. 7: Νησιά Σέτλαντ, Σκωτία

Τα ονόματα Unst, Fetlar, Foula δεν ακούγονται και πολύ Βρετανικά, πόσο μάλλον Σκωτσέζικα αλλά παρόλα αυτό αποτελούν μερικά από τα πολλά νησιά που απαρτίζουν τα νησιά Σέτλαντ. Για εσάς που αγαπάτε το Ηνωμένο Βασίλειο και θέλετε να εξερευνήσετε κάθε άκρη του ήρθε η ώρα ν’ ανακαλύψετε τα νησάκια αυτά τα οποία είναι μεν κομμάτι της Σκωτίας αλλά απέχουν μόλις 100 χιλιόμετρα από την Καληδονία. Προλάβετε να τα επισκεφτείτε προτού φτάσει και εκεί ο πολιτισμός καθώς είναι το μόνο σημείο του Ηνωμένου Βασιλείου που έχει παραμείνει ανέγγιχτο και μακριά από τα τεχνολογικά επιτεύγματα του ανθρώπου.
Aρ. 6: Ίστρια, Κροατία

Για να πάρεις μια ιδέα για το τι παίζει στην Ίστρια της Κροατίας φέρε στο μυαλό σου την Τοσκάνη κι απλά αφαίρεσε τις ορδές των τουριστών και τις τσουχτερές τιμές και πρόσθεσε λίγο μυστήριο. Σε σχήμα καρδιάς, η χερσόνησος που αποπνέει ένα άρωμα Ιταλίας βρίσκεται εκεί που η Κροατία συναντάει την Αδριατική. Το καλοκαίρι ο ήλιος κι η θάλασσα δημιουργούν μια νοητή γραμμή γύρω από την ακτή που ονομάζεται «Μπλε Ίστρια», ενώ το κέντρο της περιοχής που ονομάζεται «Πράσινη Ίστρια» αποτελεί βουκολικό όνειρο με ψηλά βουνά, μικρά χωριουδάκια, και παραδοσιακά εστιατόρια με πολύ καλό φαγητό και κρασί.
Aρ. 5: Έρημος του Σινά και Ερυθρά Θάλασσα, Αίγυπτος

Η έρημος του Σίνα είναι ένας ακόμα δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Σ’ αυτή την χερσόνησο της ερήμου βρίσκεται η κόκκινη εκείνη οροσειρά που λένε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ίδρυση τριών εκ των μεγαλυτέρων μονοθεϊστικών θρησκειών.
Ο κοραλλιογενής ύφαλος στην Ερυθρά Θάλασσα είναι ένα φαινόμενο που έχει προσελκύσει ανά καιρούς δύτες απ’ όλο τον κόσμο. Σήμερα την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες για να περάσουν μερικές γαλήνιες κι ειδυλλιακές στιγμές στις καλύβες των κατασκηνώσεων που βρίσκονται στην παραλία.
Aρ. 4: Westfjords, Ισλανδία

Όποιος είχε την τύχη να επισκεφτεί την Ισλανδία το σίγουρο είναι ότι έμεινε μ’ ανοιχτό το στόμα, θαμπωμένος από τους καταρράκτες, τα ηφαίστεια και το πρωτόγονο σκηνικό. Πέρα από την γνωστή Ισλανδία, υπάρχει κι ένα κομμάτι της που το φυλάνε σαν επτασφράγιστο μυστικό κι αυτό είναι το Westfjords. Πρόκειται για μια χερσόνησο που δημιουργήθηκε πολλά χρόνια πίσω αλλά που πολύ πρόσφατα ενώθηκε με την Ισλανδία μέσα από ένα πολύ μικρό ισθμό. Η περιοχή αυτή είναι τόσο απομονωμένη όσο και φαντασμαγορική, αυτό και προσπαθούν να την προστατέψουν για να τη διατηρήσουν αναλλοίωτη.
Aρ. 3: Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος και νησιά Whitsunday

Η διαμονή σ’ ένα από τα νησιά Whitsunday είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις καλύτερα τον ύφαλο. Υπάρχουν 74 μικρά νησάκια αλλά μόνο τα οκτώ απ’ αυτά κατοικούνται και η πρόσβαση σ’ αυτά γίνεται μέσα από την πόλη Airlie Beach.
Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να μείνεις ένα, δύο βράδια στην πόλη και μετά να πας γρήγορα στα νησιά. Τα περισσότερα καταλύματα είναι ακριβά αλλά υπάρχουν και οικονομικές λύσεις όπως περιοχές για camping ή backpacker-style καταλύματα.
Aρ. 2: Νησιά Μαρκίζ, Γαλλική Πολυνησία

Εάν επιθυμείς ν’ απομονωθείς και ν’ αφήσεις πίσω σου οποιαδήποτε μορφή πολιτισμού τότε τα Νησιά Μαρκίζ είναι το κατάλληλο μέρος για σένα καθώς εξακολουθεί να θυμίζει την άκρη του κόσμου. Με καταρράκτες που ξεχύνονται σε κατακόρυφα φαράγγια, καταπράσινα δάση, κρυστάλλινα νερά κι άσπρη ή μαύρη άμμο όσοι ζουν στα νησιά Μαρκίζ απολαμβάνουν την ομορφιά του μέρους και την πολυτέλεια του χρόνου που κυλάει αργά.
Aρ. 1: Νησιά Γκίλι, Ινδονησία

Τα νησιά Γκίλι είναι ένας από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς. Στο νησί αυτό δεν κυκλοφορούν ούτε μηχανάκια ούτε αυτοκίνητα, δεν χρειάζονται άλλωστε αφού μπορείς να κάνεις εύκολα το γύρω των νησιών τόσο με τα πόδια όσο με ποδήλατο και κάρο που το σέρνουν άλογα.
Μια από τις εμπειρίες που θα σου μείνουν αξέχαστες απ’ αυτά τα νησιά είναι η κατάδυση ανάμεσα σε θαλάσσιες χελώνες, καρχαρίες και σαλάχια. Τα βράδια τα πάρτυ ξεκινούν στο νησί Gili Trawangan που είναι το πιο δημοφιλές απ’ όλα. Τέλος, όσον αφορά τη διαμονή σου, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να μείνουν είτε σε παραδοσιακές αχυρένιες καλύβες στην παραλία, είτε σε hippy chic καταλύματα, είτε σε πολυτελείς βίλες. Εσύ τι θα διάλεγες;
MensLounge.gr
otherside.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια