Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φόβος για την τεχνολογία; Η μαμά φταίει!

Η τεχνοφοβία αποκτάται στη μήτρα, σύμφωνα με έρευνα
Η έκθεση του εμβρύου σε ορμόνες, ενώ βρίσκεται ακόμα στη μήτρα, φαίνεται πως είναι καθοριστική για την ανάπτυξη φόβου απέναντι στις νέες τεχνολογίες.
 Έρευνα καταδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο της τεστοστερόνης καθώς βρέθηκε πως
 επιδρά στον τρόπο που αναπτύσσεται στη συνέχεια ο εγκέφαλός του εμβρύου, καθιστώντας πιο εύκολη ή πιο δύσκολη την κατανόηση και υιοθέτηση των τεχνολογικών εξελίξεων.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, είναι εντυπωσιακό ότι η αυτή η ορμονική επιρροή πριν τη γέννηση μπορεί να επιδρά στους ανθρώπους μετά από δεκαετίες.
 Έτσι, όσο πιο χαμηλά είναι τα επίπεδα της ορμονικής έκθεσης μέσα στην μήτρα, τόσο μεγαλώνουν μετά από χρόνια οι ανησυχίες για το πώς δουλεύει ο υπολογιστής!
Οι Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι γενικά οι φοιτητές που ασχολούνται με τους υπολογιστές και την πληροφορική, δηλαδή είναι εξοικειωμένοι με τη νέα τεχνολογία, είχαν υψηλότερα επίπεδα έκθεσης στην προγεννητική τεστοστερόνη.
Η μελέτη συνέκρινε το μήκος των δαχτύλων του χεριού πολλών φοιτητών και διαπίστωσε ότι όσοι έχουν σχετικά κοντύτερο μέσο δάχτυλο σε σχέση με τον δείχτη (πράγμα που υποδηλώνει μικρότερη έκθεση σε τεστοστερόνη μέσα στην μητρική μήτρα), έχουν γενικά μεγαλύτερο άγχος για τη νέα τεχνολογία.
Έτσι, αν σας τρομάζουν τα πολύπλοκα κινητά, οι υπολογιστές ή και ο προγραμματισμός καναλιών στην τηλεόρασή σας, μην φοβάστε την.. τεχνοφοβία!
 Πιθανώς έχει τις ρίζες της πριν ακόμα κι από τη γέννησή σας...

Filokseno**
 NewsBeast

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια