Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σε «κατάσταση σκλαβιάς» οι γυναίκες στο Ιράν!!!

«Στο Ιράν, δυστύχως, μπορούμε να πούμε ότι οι γυναίκες βρίσκονται σε πραγματική κατάσταση σκλαβιάς», δήλωσε ο δικηγόρος που ειδικεύεται στα ανθρώπινα δικαιώματα ενώπιον μίας υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Μοσταφαεΐ, που ζει εξόριστος στη Νορβηγία από το Σεπτέμβριο, περιέγραψε με μελανά χρώματα τη γενική κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν.
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που παραβιάζουν περισσότερο τα ανθρώπινα δικαιώματα με εκτελέσεις δια λιθοβολισμού, εκτελέσεις ανηλίκων, ακρωτηριασμούς», δήλωσε.

«Γυναίκες, παιδιά βασανίζονται», πρόσθεσε καταγγέλοντας παράλληλα τη λογοκρισία των ιρανικών αρχών εις βάρος των μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου.
Ο δικηγόρος συσχέτισε επίσης την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
«Αν υπάρχει μία χώρα που δεν σέβεται τα δικαιώματα των ιδίων των πολιτών της, αυτό σημαίνει ότι αυτή η χώρα δεν σέβεται τα δικαιώματα καμίας άλλης χώρας», προειδοποίησε καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αντιταχθεί σθεναρά στη θέληση της Τεχεράνης να αναπτύξει το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Ο Μοσταφαεΐ έκανε επίσης έκκληση για κυρώσεις «πολιτικές και όχι μόνο οικονομικές» και κυρίως για «περιορισμό των μετακινήσεων» στο εξωτερικό ιρανών αξιωματούχων.
Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι η Τεχεράνη χρησιμοποιεί το πετρέλαιο που διαθέτει για να ενισχύει την καταπίεση.
«Στο Ιράν το πετρέλαιο αποτελεί μεγάλη δύναμη, η κυβέρνηση μπορεί να αγνοεί την κοινή γνώμη, τους δημοσιογράφους χάρη στη δύναμη που της προσφέρουν οι φυσικοί της πόροι», υπογράμμισε ο Μοσταφαεΐ.
«Χάρη σε αυτούς τους πόρους το Ιράν μπορεί να στρατολογεί αστυνομικούς, να κινητοποιεί δυνάμεις. 
Μπορούμε να πούμε ότι οι πόροι της χώρας χρησιμοποιούνται για να ενισχύονται οι δραστηριότητες της αστυνομίας», πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια