Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Θεόδωρος Αλεξόπουλος

O Θοδωρος με την πετρα, απο αριστερα ο Ν.Τρικοιλης, η γιατρος Κα Α. Παρουση, ο αδελφος του Παρης και η Μ. Κωτσακη!
"Εάν αξίζει να κάνεις κάτι, θα πρέπει να είναι εκείνο που θεωρείται ακατόρθωτο", είναι μια από τις γνωστότερες ρήσεις του Όσκαρ Ουάιλντ, η οποία αποκτά ακόμα μεγαλύτερο νόημα στο πρόσωπο του Θοδωρή Αλεξόπουλου.
Ο 38χρονος πρώην σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού είναι εδώ και 11 χρόνια τετραπληγικός, έπειτα από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα.
Παρ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, όμως, καταδύθηκε σε βάθος 10 μέτρων, στους αγώνες σκανταλόπετρας, που πραγματοποιήθηκαν στην
Μήλο στις 24-28 Αυγούστου, δίνοντας στην Ελλάδα ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς είναι το πρώτο άτομο με αναπηρία που κατορθώνει κάτι ανάλογο.
Ο Θοδωρής ο οποίος εδώ και χρόνια είναι μέλος του Συλλόγου Ελεύθερης Κατάδυσης Θεσσαλονίκης (ΣΕΚΘ), πήρε την απόφαση να λάβει μέρος στη διοργάνωση, έπειτα από την παραίνεση της ιατρού του, κ.Α. Παρούση, και τις προτροπές της οικογένειά του. Έτσι επί μια εβδομάδα πριν την διεξαγωγή των αγώνων, προπονήθηκε μαζί με άλλους δύτες, έχοντας πλάι του συνεχώς τον αδελφό του.
Ο Θοδωρής δεν το έχει βάλει κάτω εδώ και 11 χρόνια, παρόλο που η μέριμνα του κράτους είναι ανύπαρκτη."Η ψυχική του δύναμη και η στήριξη που έχει από εμάς τον βοήθησαν να πραγματοποιήσει την κατάδυση, η οποία αποτελεί πανελλήνιο και παγκόσμιο ρεκόρ για ΑμεΑ.
Η προσπάθειά του είναι μεγαλειώδης, αν σκεφθεί κάποιος ότι το ατύχημα είχε ως συνέπεια να διαλυθεί ο εγκέφαλός του, με αποτέλεσμα να μείνει στην εντατική για έξι μήνες. Το ότι επέζησε μετά τη σύγκρουση είναι ένα θαύμα, σύμφωνα με τους γιατρούς" λέει στον "Ε.Τ." ο αδερφός του Πάρης.
Ο Θοδωρής σκοπεύει να συνεχίσει τις καταδύσεις και του χρόνου, ενώ του έγινε πρόταση και από την Ιταλική Ομοσπονδία Καταδυτών Δραστηριοτήτων (FIRSAS) να παραβρεθεί σε αγώνες στη γείτονα χώρα.
Ο Θοδωρής Αλεξόπουλος γεννήθηκε το 1972.
Κατάγεται από το Πλανητέρο Καλαβρύτων και κατοικεί μόνιμα στο Μενίδι Αττικής μαζί με την οικογένειά του.
Ως πρώην σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, υπηρέτησε στην κανονιοφόρο "Πολεμιστής" μέχρι το 1999, χρονιά κατά την οποία παρασύρθηκε πεζός από διερχόμενο Ι.Χ. και υπέστη το σοβαρό τραυματισμό, ο οποίος όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στην ψυχική και σωματική υπέρβαση που πέτυχε με το παγκόσμιο ρεκόρ σκανταλόπετρας.
Παν.Μαυραγάνης-Ε.Τ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια