Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δυόμισι χιλιάδες χρόνια ιστορίας!

Η ποσέτ (το μαντιλάκι) έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα.
Οι ευκατάστατοι Έλληνες του 500 π.Χ., είχαν τη συνήθεια να παίρνουν μαζί τους ένα αρωματισμένο μαντιλάκι όποτε έβγαιναν από το σπίτι.
Σήμερα, Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Πέιτον Μάνινγκ, ο σταρ του αμερικανικού φούτμπολ, την έφεραν ξανά στο προσκήνιο. Και ναι μεν ο πρώτος φημίζεται για το ρετρό στυλ του, τύπου Κάρι Γκραντ, ο δε δεύτερος δίνει έναν αέρα σπορτίβ ανανέωσης σε ένα κλασικό αξεσουάρ.
Μεταξύ των πολλών που την αποθέωσαν είναι οι Αριστοτέλης Ωνάσης, Ουίνστον Τσόρτσιλ, Τομ Γουλφ και φυσικά ο Ζάχος Χατζηφωτίου, ο οποίος μαζί με τα χαρακτηριστικά κοκάλινα γυαλιά του, την έχει κάνει σήμα κατατεθέν του.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται να την εντάξει στο ντύσιμό του πρέπει κατ αρχάς να συνειδητοποιήσει ότι η ποσέτ δεν είναι σύμβολο μιας άλλης εποχής όπου οι άνδρες φορούσαν κοστούμι στην καθημερινότητά τους. Αντιθέτως, μπορεί να είναι σύγχρονη και να δίνει αυτό το "je ne sais pas quoi" στον άνδρα που τη φοράει. Θυμηθείτε ότι οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ένα κοστούμι χωρίς ποσέτ είναι ένα γυμνό κοστούμι.
Όταν επιλέγετε μία ποσέτ πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα τελειώματά της. Οι άκρες πρέπει να γυρίζουν σαν πολύ λεπτό ρολό προς τα μέσα και να είναι χειροποίητες.
Αυτό είναι και το σημείο όπου θα ξεχωρίσει μία ποιοτική και καλοραμμένη ποσέτ από διάφορες κοινές του εμπορίου. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι το απόλυτο ταίριασμά της με τη γραβάτα. Δεν προδίδει έναν άνδρα που ακολουθεί τη μόδα, αλλά τουλάχιστον τον προφυλάσσει από στυλιστικά ατοπήματα.
GK

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια