Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κυπριακή ελιόπιτα

.
Στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, εκεί όπου η Δύση συναντά την Ανατολή, άρωμα δυόσμου, άρωμα Μεσογείου αναδύεται από την περήφανη κυπριακή κουζίνα.
Μια κουζίνα που χαμογελάει στην αδελφή της, την ελληνική.
Στην Κύπρο αγαπάνε τις πίτες και φροντίζουν τη διατροφή τους φτιάχνοντάς τες με αγνά, φυσικά υλικά.Οι ελιόπιτες μπορούν να συνοδεύσουν τον πρωινό ή απογευματινό καφέ, αλλά είναι και χορταστική λύση σε περιόδους νηστείας.
Ο μυρωδάτος δυόσμος τους χαρίζει μια γεύση ιδιαίτερη, ενώ προσφέρουν στον οργανισμό βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

* Συστατικά
1 κιλό αλεύρι,
3/4 φλιτζανιού λάδι,
2 φλιτζάνια μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες),
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο),
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα),
1 κουταλάκι ξερή μαγιά,
1 κουταλάκι αλάτι,
1 κουταλιά ζάχαρη,
2 φλιτζάνια νερό (χλιαρό),
2 κουταλάκια κόλιανδρο,
2 κουταλιές φρέσκο (ψιλοκομμένο) ή ξερό (τριμμένο) δυόσμο.

* Τρόπος παρασκευής
1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ελιές, τα κρεμμύδια, τον κόλιανδρο και το δυόσμο.
2 Σε μια μεγάλη λεκάνη αναμειγνύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και λίγο νερό,. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και τελευταίο το νερό.
3 Ρίχνουμε όλο το μείγμα από το μπολ μέσα στη λεκάνη και κάνουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
4 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50΄.
"Πάνω στην Κύπρο με δυόσμο μυρίζει το χώμα..."

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια