Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Άριστη απόδοση των Κύπριων καταδρομέων σε άσκηση του αυστριακού Στρατού

Ομάδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων έλαβε μέρος στην άσκηση που διοργάνωσε ο αυστριακός Στρατός στην περιοχή Marwiesen, μεταξύ 27 Ιουνίου και 2 Ιουλίου 2010, με την επωνυμία GRENADIER 2010 με άριστα αποτελέσματα. Σ’ αυτήν συμμετείχαν τριάντα έξι συνολικά τριμελείς ομάδες από την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Φιλανδία, τη Σουηδία τη Δανία, την Ολλανδία, την Ελβετία, τη Τσεχία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία και την Ελλάδα.
Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αφορούσε
άσκηση προσαρμογής σε υπόθεση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και στρατιωτική υποστήριξη σε υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών σε μια φανταστική χώρα (Villachia) όπου επενέβησαν δυνάμεις του ΟΗΕ μετά από εθνοφυλετικές συγκρούσεις και προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης ενός τμήματος της χώρας.
Κατά την εξέλιξη της άσκησης πραγματοποιούνταν παραλλήλως σχολεία φορητού οπλισμού και εκπαίδευσης σε λύση και αρμολόγηση, χειρισμό και διαδικασίες στο πεδίο των StG 77 (Steyer AUG), P80 (Glock 17), PAR88 (Carl Gustaf), Steyer SSG679 και MG3. Τα υπόλοιπα αντικείμενα αφορούσαν σε εκπαίδευση υποβολής αίτησης πυρών πυροβολικού, Πρώτων Βοηθειών μάχης και αμφίβιων επιχειρήσεων.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίπονες πορείες επί ανωμάλου εδάφους, σε υψόμετρο 700 μέτρων, με αποστολή την ενίσχυση φίλιων τμημάτων που προσβλήθηκαν από ανταρτικές δυνάμεις. Άμεση ήταν η εμπλοκή στοιχείων πυροβολικού και εχθρικών τεθωρακισμένων οχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν ρίψεις χειροβομβίδων και βολές με P80. Οι ομάδες, ως περίπολα μάχης προέβαιναν σε περιμετρική εκκαθάριση και εκτέλεση πυρών. Οι ομάδες στη συνέχεια όφειλαν να απαγκιστρωθούν, μετά την απελευθέρωση ομήρων, αντιμετωπίζοντας καταιγιστικά, αλλά και στοχευμένα πυρά ελεύθερων σκοπευτών. Ακολούθως, θα έπρεπε να διέλθουν από πεδίο όπου έβαλλαν με πραγματικά πυρά τα επιτιθέμενα τμήματα.
Στις επιτυχούσες ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Κυπριακή, απονεμήθηκε το τρόπαιο Edelweiss. Η ομάδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, αποτελούμενη από τους Νίκο Νικολάου, Χρίστο Μητροφάνους και Βασίλειο Χιώτη κατέλαβε πολύ υψηλή θέση και εξαίρετη βαθμολογία.
 skepseismikroupaidiou

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια